25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialCod portocaliu de ninsoare şi viscol

Cod portocaliu de ninsoare şi viscol

Meteorologii au instituit cod portocaliu de ninsori şi viscol în judeţele Suceava şi Neamţ, iar Capitals şi alte 35 de judeţe vor fi sub cod galben de ploi până luni seară, anunţă Mediafax.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, judeţul Suceava şi zona de munte a judeţului Neamţ va fi sub cod portocaliu de ninsoare şi viscol, duminică, de la ora 13, până luni, la ora 10.00.

În aceste zone stratul de zăpadă va depăşi 10-15 cm, se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Potrivit meteorologilor, începând de duminică, de la ora 10.00, până luni, la ora 18.00, va fi sub avertizare cod galben de ploi, vânt puternic şi temperaturi scăzute aproape întreaga ţară, cu excepţia judeţelor Satu Mare, Bihor, Sălaj şi Cluj. Cantităţile de apă vor depăşi 25- 30 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 de litri pe metru pătrat, mai ales în jumătatea sudică şi în zonele de munte.

În zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în zonele montane înalte din restul ţării, în jumătatea de nord a Moldovei şi trecător în estul şi sud-estul Transilvaniei. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, depăşind temporar 60-70 de kilometri pe oră, îndeosebi în sud, sud-est şi în zonele de munte.

Procesul de răcire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

Cele mai citite

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...

Când începe termenul de preaviz?

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) din România a emis o decizie care stabilește când începe termenul de preaviz, anunță o știre publicată...

Toni Kroos pune ghetele în cui. “Gata cu Real, gata cu fotbalul”

Legendarul Toni Kroos a făcut marele anunț. Mijlocașul Realului se retrage din fotbal, după EURO 2024, potrivit spuselor sale. Fotbalistul german Toni Kroos, în vârstă...
Ultima oră
Pe aceeași temă