12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Cod PORTOCALIU de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină pentru...

UPDATE. Cod PORTOCALIU de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină pentru Tulcea și Vaslui și cod GALBEN în peste 20 de județe

UPDATE. Meteorologii au emis, vineri după-amiază, cod galben de vijelie și ploi torențiale pentru județul Constanța, până la ora 18.55. Se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie, grindină de mici şi medii dimensiuni, cantităţi de precipitaţii ce pot depăşi izolat 25 – 30 l/mp.

Totodată a fost emis cod portocaliu de vreme rea pentru județul Tulcea, în zona delimitată de localităţile: Stejaru, Ciucurova, Horia, Hamcearca, Isaccea, Niculiţel, Frecăţei, Nalbant, Izvoarele, Slava Chercheză.

Se vor semnala cantităţi de precipitaţii ce vor depăşi 35 – 40 l/mp,intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie, descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi medii.

—-

Meteorologii au emis, vineri, avertizare cod portocaliu de ploi torențiale, vijelie și căderi de grindină pentru județul Vaslui. De asemenea, a fost emisă o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică pentru peste 20 de județe din țară (Foto: prntscr. Harta ANM).

Codul portocaliu este valabil până la ora 18.15. Conform ANM, în estul județului Vaslui, inclusiv localitățile Averești, Epureni, Huși, Albești, Vutcani, Roșiești, Vetrișoaia, Berezeni, Suletea, Malusteni, se vor semnala cantități de apă ce vor atinge și depăși 35…40 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, care trecător vor avea aspect de vijelie, grindină.

Totodată, pe parcursul zilei de vineri, 11 iulie, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată în jumătatea de nord a ţării şi în zona de munte. Vor fi averse ce vor avea caracter torenţial, se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Astfel de manifestări vor fi posibile şi în restul teritoriului, dar pentru intervale scurte de timp.

De asemenea, până în jurul orei 18:15, a fost emisă o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică pentru centrul şi nordul judeţului Tulcea, inclusiv oraşul Tulcea. Se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie, grindină de mici dimensiuni, cantităţi de precipitaţii ce pot depăşi izolat 15 – 20 l/mp.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă