5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. FOTO+VIDEO. Cod ROȘU de inundații, în Timiș. 2.400 de pompieri, în...

UPDATE. FOTO+VIDEO. Cod ROȘU de inundații, în Timiș. 2.400 de pompieri, în dispozitiv. NINGE abundent în Moldova. Temperaturlie au scăzut cu 20 de grade. La Rădăuți temperaturile scad până la -10 grade, duminică

UPDATE. MAI a intervenit cu forțe în județele afectate de codurile de inundații. Gabriel Oprea spune că 2.400 de pompieri sunt gata de intervenție.

Liviu Dragnea a cerut ca firmele de deszăpezire să fie pregătite cu utilaje.

"Vă rog să cereţi tuturor firmelor cu care aveţi contracte de deszăpezire să aibă toate utilajele şi maşinile în stare de funcţionare, pentru că acolo unde este nevoie să se intervină când apar ninsorile şi nu se intervine, o spunem cu toată fermitatea, firmele vor fi sancţionate", a spus Dragnea.

El a arătat că, săptămâna viitoare, va avea loc şi o întâlnire în fomat restrâns pentru analiza modului de intervenţie din iarna trecută, dar şi a utilajelor existente şi contractelor de deszăpezire.

UPDATE. Atenționarea cod galben se oprește pentru Moldova, în această seară. Vor fi intensificări de vânt în sud-est. ANM va emite multe atenționări pe zoneși pe intervale pentru vânt.

Până la jumătatea săptămânii viitoare temperaturile sunt scăzute 

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a exemplificat situaţia temperaturilor prin faptul că, joi, pe timpul nopţii, la Rădăuţi au fost înregistrate 10 grade Celsius, dar că această temperatură va scădea, duminică dimineaţa, tot la Rădăuţi, la minus 10 grade Celsius.

"Până la jumătatea săptămânii viitoate, temperaturile sunt destul de scăzute în comparaţie cu normele climatologice", a spus Sandu.

—–

UPDATE. Centrul Infotrafic informează că pe mai multe drumuri, s-a depus zăpada pe carosabil.

Astfel, în judeţul Maramureş, pe DN18 , în Pasul Prislop, la kilometrul 166, se circulă îngreunat, pe partea carosabilă depunându-se un strat subţire de zăpadă. Se acţionează cu un utilaj de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Ninge abundent şi în judeţul Iaşi, pe DN2 şi DN28A , în zona Paşcani. Pe carosabil a început să se depună zăpadă.

Reamintim că legislaţia rutieră interzice circulaţia autovehiculelor pedrumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă.

 În judeţul Arad, încă se circulă în coloană pe DN7 , în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac. Pentru evitarea aglomeraţiei, recomandăm folosirea punctelor de trecere a frontierei Vărşand şi Turnu.

Citiți și: Nădlac. Sute de TIR-uri, parcate de DN7. Coloana de camioane se întinde pe nouă kilometri, în apropierea graniței cu Ungaria

Amintim că în judeţul Ialomiţa, pe DN2A Urziceni – Slobozia, din cauza vântului puternic doi copaci au căzut pe partea carosabilă. Aceştia au fost îndepărtaţi, circulaţia desfăşurându-se normal, însă se menţine riscul ruperii altor arbori.

          Având în vedere că până la ora 23:00 este în vigoare o atenţionare cu cod galben referitoare vreme rece şi precipitaţii mixte, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie , iar pentru judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila şi pentru Dobrogea sunt valabile atenţionări nowcasting referitoare la intensificări ale vântului  le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată, să nu bruscheze comenzile, să folosească preponderent frâna de motor şi să aibă în vedere faptul că rafalele de vânt pot schimba traiectoria autovehiculelor.

Citește și: Codul galben de ploi și vânt și vreme rea, restrâns la 11 județe. Cod galben de NINSORI în județele Botoșani, Suceava și Neamț

UPDATE. La ora 14.30, Se va întruni Comandamentul de Urgență la Guvern. Victor Ponta va conduce ședința.

Citește și: Codul galben de ploi și vânt și vreme rea, restrâns la 11 județe. Cod galben de NINSORI în județele Botoșani, Suceava și Neamț

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/2b1b099df933a803fc671cd5b755067a/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

 

—-

Hidrologii au emis, vineri dimineață, avertizare COD ROȘU de inundații pentru râul Bârzava. Specialiștii se așteaptă la creșteri de debite și niveluri cu depășirea Cotelor de Inundație pe râul Bârzava. Avertizarea este valabilă până la ora 14.00

Citește și: Cod portocaliu de inundații pe râuri din 7 județe și cod galben în 13 județe

”Ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în bazinul superior şi mijlociu al râului Bârzava, se instituie COD ROŞU la nivel local pe râul Bârzava sector s.h. Gătaia – Denta , judeţul Timiş (SECTOR ÎNDIGUIT).

Citește și: Cod portocaliu de ploi în Caraș-Severin, Gorj și Hunedoara

Pe baza informaţiilor actuale se prognozează în secţiunea Gătaia un nivel maxim de 470-475 cm, cu 20 – 25 cm peste COTA DE PERICOL”, anunță INHGA.

De asemenea, în intervalul 24.10.2014 ora 12:00 – 25.10.2014 ora 16:00, a fost instituit cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: Bega-sector aval Balinţ, Timiş, Caraş superior şi mijlociu, Nera (judeţele Timiş şi Caraş Severin), Jiu pe sector Filiaşi-Podari (judeţul Dolj) şi pe afluentul său Motru (judeţele Gorj şi Mehedinţi).      

Va fi cod portocaliu în intervalul 24.10.2014 ora 12:00 – 24.10.2014 ora 24:00 pe Pogăniş-bazin superior (judeţul Caraş Severin) şi pe cursul inferior al Caraşului (judeţul Caraş Severin – sector îndiguit), iar în intervalul 24.10.2014 ora 12:00 – 25.10.2014 ora 16:00 pe următoarele sectoare de râu îndiguite: Bârzava (sector aval Gătaia) şi cursul inferior al  Moraviţei (judeţul Timiş).

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă