12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMETEO: Cum va fi vremea în primul weekend din august

METEO: Cum va fi vremea în primul weekend din august

În weekend, vremea se menține călduroasă în cea mai mare parte a țării.Ploile vor fi izolate în zilele următoare, iar temperaturile maxime vor continua să crească până la 36 de grade.

mbăƒtă,vremea se va menține căƒlduroasăƒ. Cerul va fi variabil, cu unele înnorăƒri dupăƒ-amiază și seară, dar condițiile pentru averse și descărcări electrice vor fi reduse. Vântul va suflă slab și moderat. Temperatura maxima se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimムva fi de 18…20 de grade. 

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări îndeosebi după-amiază în vestul Carpaților Meridionali și în zonă Munților Banatului, unde doar pe arii restrânse se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice. Sâmbătă, vreme în general frumoasă și în continuare caldă pentru această data din an. Cerul va fi variabil cu unele înnorări îndeosebi după-amiază și seară în zonă Carpaților Orientali și Meridionali, unde însă doar pe arii restrânse vor fi averse, însoțite de descărcări electrice.  

Cu totul izolat cantitățile de apa cumulate vor putea fi mai însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. Și duminică vremea se menține caldă și în general frumoasă. Pe arii restrânse își vor face apariția aversele, descărcările electrice și intensificările de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi posibile căderi de grindină. 

Duminicăƒ, în București, vremea va fi căƒlduroasăƒ, canicularムdupăƒ-amiază, când temperatură maximムva fi de 34…35 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va suflă slab și moderat. Temperatura minimムse va situa în jurul valorii de 19 grade.

La mare în continuare vreme deosebit de caldă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 și 31 de grade. Indicele temperatură-umezeală ITU va atinge pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineață. 

Temperatura apei mării va fi în jur de 25-26 de grade. Și în weekend vremea va fi în general frumoasă dar deosebit de caldă cu maxime cuprinse între 30 și 32 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, dar șansele de ploaie vor fi reduse. 

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă