4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialInundații la Bacău: 75 de case şi 150 de gospodării din două...

Inundații la Bacău: 75 de case şi 150 de gospodării din două orașe și trei sate, sub ape

Zeci de case și gospodării din două orașe și trei sate din județul Bacău sunt inundate din cauza ploilor torențiale din ultimele 24 de ore. peste 100 de pompieri intervin pentru evacuarea apei din locuințe. precipitațiile din Bacău au atins și recordul de 103 litri/mp în doar două ore, informează Mediafax.

Zonele afectate sunt în partea de vest a judeţului Bacău, în două oraşe, Comăneşti şi Dărmăneşti, şi trei localităţi, respectiv Căiuţi, Ştefan cel Mare şi Asău. Recordul de precipitaţii a fost înregistrat în localitatea Ciobănuş, unde au căzut 103 litri/mp în doar două ore.

"Încă din cursul serii de marţi, se acţionează în permanenţă pentru evacuarea apei din locuinţe şi gospodării, în sprijinul celor peste 100 de pompieri venind şi angajaţi ai primăriilor, localnici şi beneficiari de venit minim garantat. Important este că s-a acţionat eficient astfel încât nicio viaţă nu a fost pusă în pericol”, a declarat, miercuri, prefectul judeţului Bacău, Dorian Pocovnicu.

Hidrologii au institut miercuri cod portocaliu pe râuri din judeţele Botoşani, Iaşi, Bacău, Harghita şi Covasna, unde până joi se pot produce inundaţii locale, în urma scurgerilor pe versanţi, a viiturilor şi a creşterilor de debite, avertizarea intrată în vigoare miercuri, la ora 13.00, fiind valabilă până joi, la ora 13.00.

Citește și: Cod PORTOCALIU de INUNDAȚII în cinci județe și GALBEN, în 27 de județe

Potrivit avertizării cod portocaliu, pe râurile din bazinele hidrografice Jijia (judeţele Botoşani şi Iaşi), Trotuş (judeţele Harghita şi Bacău), Râul Negru (judeţul Covasna) se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide şi creşteri de debite şi niveluri care ar putea depăşi cotele de inundaţie.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă