16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialMETEO. Capitala și 15 județe, vizate de un cod galben de caniculă

METEO. Capitala și 15 județe, vizate de un cod galben de caniculă

Codul galben de caniculă emis în weekend a fost prelungit, luni, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Astfel, avertizarea va viza 16 județe, inclusiv municipiul București.

Atenţionarea meteorologică cod galben de caniculă a fost valabilă sâmbătă, duminică, apoi prelungită şi luni, iar judeţele vizate sunt Alba, Brăila, Gorj, Mehedinţi, Arad, Călăraşi, Giurgiu, Olt, Ilfov, Caraş-Severin, Hunedoara, Bihor, Dolj, Timiş, Ialomiţa şi Teleorman.

Meteorologii avertizează că valul de căldură va persista în toată ţara, iar disconfortul termic va fi accentuat în vest, sud şi sud-est şi pe arii restrânse în rest. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În Banat, Crişana, sud-vestul Transilvaniei, cea mai mare parte a Olteniei şi Munteniei vremea va fi caniculară, cu temperaturi maxime frecvent între 35 şi 37 de grade, mai ridicate până în jurul a 38 de grade în extremitatea de sud-vest a teritoriului. În aceste regiuni, minimele nocturne se vor situa, local, peste 20 de grade.

În zonele de deal şi de munte, în jumătatea de nord-est şi pe arii mai restrânse în rest, mai ales în cursul după-amiezilor şi al nopţilor, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată.

Cele mai citite

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă