15.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialIarna se instalează pe nepregătite. Cod galben de viscol şi ninsori în...

Iarna se instalează pe nepregătite. Cod galben de viscol şi ninsori în 8 judeţe. Vreme rece sâmbătă în toată ţara

Meteorologii au prelungit codul galben de viscol şi ninsori în 8 judeţe până sâmbătă la prânz –  Buzău, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Sibiu, Harghita, Covasna şi Braşov, potrivit site-ului ANM.

În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări în Dobrogea, Bărăgan şi sudul Moldovei, precum şi în zona montană înaltă, unde viteza la rafală va depăşi 50…60 km/h.


Prognoză îngrijorătoare:
Cea mai grea iarnă din ultimul secol se instalează în România. Când vor fi înregistrate cele mai scăzute temperaturi



Va mai ploua local în sudul şi în estul ţării, dar numai pe spaţii mici, în estul Moldovei şi în Dobrogea, cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp. În zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali vor fi precipitaţii mixte, în general slabe, iar la peste 1500 m altitudine vor predomina ninsorile.

Vremea va fi rece, iar în dimineţile următoare local se va produce brumă cu precădere în nordul şi în centrul ţării şi în zonele deluroase din restul teritoriului.

Codul galben de vreme rea se menţine până la ora 13:00 în zona de munte a judeţelor Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, unde se va semnala ninsoare moderată la peste 1200 m, ce determină scăderea vizibilității sub 100 m şi izolat sub 50 m. Aceleaşi fenomene se petrec până la ora 12,00, în judeţele Sibiu, Harghita, Covasna şi Braşov.

PROGNOZA ZILEI DE SÂMBĂTĂ

Vremea va fi rece pentru prima parte a lunii octombrie, cu temperaturi maxime cuprinse astăzi între 8 şi 17 grade. Cerul va avea înnorări şi va mai ploua în prima parte a zilei în sudul şi din estul ţării. La munte va mai ninge slab. Vântul va bate ceva mai tare în Dobrogea, Bărăgan şi sudul Moldovei, cu rafale de aproape 60 de kilometri pe oră.  

Se anunţă o zi rece şi în Capitală, cu cel mult 13 grade la amiază şi vânt moderat. Cerul va avea înnorări în prima parte a zilei când va mai ploua. 

 

Cele mai citite

Ziua Europei: Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru

Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc...

VIDEO. STB are un nou site. Cum să-l utilizezi

Societatea de Transport București (STB) anunță că are un site nou. “Avem site nou! Intră pe www.stb.ro STB este mai accesibil și în varianta digitală. Începând de...

Cîțu insistă să-l cheme pe Ciolacu la o dezbatere pe teme economice

Fostul premier Florin Cîțu (PNL) îl cheamă cu insistență pe premierul Marcel Ciolacu (PSD) la o dezbatere pe teme economice. În prezent, Cîțu este senator...
Ultima oră
Pe aceeași temă