11.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialMETEO. Cum va fi vremea marți și miercuri

METEO. Cum va fi vremea marți și miercuri

Marți și miercuri, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar temperatorile se vor situa sub mediile climatologice specifice perioadei, în anumite regiuni, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Meteorologii precizează că, în jumătatea de nord a țării, valorile termice se vor situa sub mediile climatologice specifice perioadei. În restul teritoriului, temperaturile vor fi specifice perioadei, Astfel, temperaturile maxime se vor situa între 20 şi 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime, în general, între 9 şi 19 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales după-amiaza şi noaptea când se vor semnala averse şi descărcări electrice, local, în nord-vest, în centru, la munte şi izolat şi în celelalte regiuni. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări în special în estul ţării şi la munte, unde rafalele vor depăşi  55…65 km/h. 

În capitală, marți vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi noaptea, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 16 -18 grade.

Miercuri, vremea se va menţine răcoroasă, local, în regiunile vestice, nordice şi centrale, în timp ce în restul teritoriului valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice perioadei.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 20 de grade pe litoral.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, mai ales după-amiaza şi la începutul nopţii, când local în zonele montane şi submontane şi izolat în rest se vor semnala averse şi descărcări electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în regiunile estice, sud-estice şi la munte, în special în prima parte a intervalului.

Cele mai citite

Ciolacu și Grindeanu se întâlnesc cu președintele DP World, investitor din Dubai

Șeful Guvernului României, Marcel Ciolacu, și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, se întâlnesc, în ziua de 15 mai 2024, cu Sultan Ahmed bin Sulayem, președinte...

VIDEO. Meryl Streep a primit Palme d’Or onorific, premiul ce subliniază “locul ei de neşters în istoria cinematografiei”

Meryl Streep, una dintre cele mai remarcabile actrițe din industria cinematografică de la Hollywood, laureată cu trei premii Oscar, a fost onorată marți seară...

Un bebeluș de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat cu un avion SMURD de la Timișoara la București

Un bebeluş în vârstă de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat, marţi seară, de la Timişoara la Bucureşti cu un avion...
Ultima oră
Pe aceeași temă