25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialMETEO. Cum va fi vremea miercuri și joi

METEO. Cum va fi vremea miercuri și joi

Miercuri și joi, vremea va fi deosebit de caldă pentru începutul lunii mai, în toate regiunile. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 şi 28 de grade, iar cele minime între 5 şi 15 grade, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Miercuri, în țară, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, îndeosebi după-amiaza şi în primele ore ale nopţii, în vestul şi nord-vestul ţării, zona de munte şi pe arii retrânse în centru şi nord-est. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 15 – 20 l/mp. Vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări în Munţii Banatului, dar de scurtă durată şi în rest, în timpul ploilor.

În Capitală, vremea se va menţine frumoasă şi va fi deosebit de caldă pentru această dată. În condiţiile unui cer mai mult senin, temperatura maximă va fi de 27 – 28 de grade, iar minima de 10 – 12 grade. Vântul va sufla slab şi moderat.

Joi, vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit la această dată în regiunile centrale, sudice şi de răsărit, în timp ce în rest  valorile termice vor fi mai scăzute decât cele din intervalul precedent, apropiate de normalul specific perioadei.

În jumătatea de vest a ţării vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, respectiv înnorări, temporar accentuate, ploi cu caracter de aversă, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, pe spaţii mici cantităţi de apă mai însemnate şi căderi de grindină.

În restul teritoriului cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei şi în a doua parte a nopţii, iar astfel de fenomene vor fi posibile pe arii restrânse, după-amiază, cu precădere în Moldova şi zona de munte. Temperaturile maxime vor avea valori de la 18 – 19 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest, până la 28…29 de grade în Muntenia, iar cele minime se vor încadra între 5 şi 15 grade.

 

Cele mai citite

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă