8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialMETEO. Județele Neamț și Suceava, sub cod galben de viscol, până duminică...

METEO. Județele Neamț și Suceava, sub cod galben de viscol, până duminică seara

Meteorologii au emis, duminică, un cod galben de vânt puternic și ninsori moderate, care va fi în vigoare până la ora 19.30, în județele Neamț și Suceava, în zona montană şi submontană.

Administrația Națională de Meteorologie precizează că, până la ora 19.30,  în zona „montană şi submontană a judeţelor Neamţ şi Suceava se vor semnala ninsoare moderată, vânt -cu intensificări de până la 50 km/h, ce va duce la scăderea vizibilităţii sub 100 m, mai ales în zonele montane înalte.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române le recomandă şoferilor care circulă în zonele vizate de codul galben să manifeste prudenţă sporită la volan, să circule cu viteză redusă, să păstreze distanţa în mers, să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic şi să nu frâneze sau să vireze brusc.

Totodată, până luni la ora 09.00 va fi în vigoare şi o atenţionare de vreme rea valabilă pentru întreaga ţară. Astfel, în Carpaţii Orientali va ninge şi se va depune un strat nou de zăpadă, iar în Carpaţii Meridionali, precipitaţii sub formă de ninsoare sunt anunţate pe seară şi în noaptea de duminică spre luni. Vântul va sufla cu putere, îndeosebi în regiunile sudice ale ţării unde se vor depăşi la rafală 40-50 km/h. Pe crestele montane, vântul va sufla cu 60 km/h, viscolind zăpada.

Pe de altă parte, în șase județe din Moldova va fi în vigoare, până luni dimineața, o atenţionare cod galben de fenomene hidrologice periculoase pentru râuri din bazinele hidrografice Bârlad şi afluenţi (judeţele Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi), anunţă INHGA.

Astfel, vor fi vizate: râurile din bazinele hidrografice Bârlad şi afluenţi (judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Neamţ, Vrancea şi Galaţi), afluenţii mici aferenţi cursului mijlociu şi inferior al Siretului din judeţele Neamţ, Bacău şi Vrancea.

Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
Ultima oră
Pe aceeași temă