15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMETEO. Vreme răcoroasă la final de săptămână

METEO. Vreme răcoroasă la final de săptămână

În intervalul vineri – duminică, regimul termic va fi caracterizat de valori in general apropiate de cele specifice acestei perioade, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Vineri, cerul va avea innorări si pe parcursul zilei doar pe arii restranse va ploua slab in special in regiunile extracarpatice si la munte, iar seara si noaptea, ploile se vor semnala indeosebi in jumătatea de vest a teritoriului. Pe crestele montane inalte, precipitatiile pot fi si sub formă de lapovită. Cantitătile de apă vor depăsi local 10 – 15 l/mp si cu totul izolat 20 l/mp, indeosebi in nord-vest, dar si in zona Carpatilor Occidentali si in masivele din vestul Carpatilor Meridionali.

Vantul va sufla moderat, cu intensificări locale mai ales in Banat si la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 8 si 17 grade, iar cele minime intre 4 și 12 grade.

În Capitală, vremea va fi in general inchisă, insă valorile de temperatură se vor situa in jurul celor climatologic specifice acestei date din an. Cerul va fi noros si vor fi conditii de ploaie slabă. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă se va situa in jurul a 13 grade, iar cea minimă va fi de 8 – 9 grade.

La munte, cerul va avea înnorări şi va ploua în special seara şi noaptea, mai ales în masivele din vestul ţării. Pe crestele înalte, precipitaţiile pot fi şi sub formă de lapoviţă. Cantităţile de apă vor depăşi local 10 – 15 l/mp şi cu totul izolat 20 l/mp în zona Carpaţilor Occidentali şi în masivele din vestul Carpaţilor Meridionali. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale. Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această dată.

Sâmbătă, vremea va fi in general inchisă, insă valorile termice ce urmează a se inregistra se vor situa in general in jurul mediilor climatologic specifice acestei date din an. Cerul va fi mai mult noros si, mai ales pe parcursul zilei, va ploua in regiunile vestice, nordice si centrale si pe arii restranse in rest.

Pe crestele montane cele mai inalte, trecător, precipitatiile pot fi si sub formă de lapovită. Cantitătile de apă vor depăsi local 10 – 15 l/mp si izolat, in special in zona montană, 20 – 25 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări in prima parte a intervalului indeosebi la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 9 si 18 grade, iar cele minime intre 3 si 12 grade, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra in zona litoralului.

La munte, vremea va fi în general închisă. Cerul va fi mai mult noros şi, mai ales pe parcursul zilei, va ploua, iar pe crestele cele mai înalte, trecător, precipitaţiile pot fi şi sub formă de lapoviţă. Cantităţile de apă vor depăşi local 10 – 15 l/mp şi izolat, 20 – 25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului. Variaţiile termice vor fi nesemnificative.

Dumunică, cerul va avea înnorări îndeosebi ziua în Carpaţii Meridionali şi Orientali, unde pe arii restrânse va ploua slab. Trecător, pe crestele montane înalte, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul anterior, în general apropiate de cele normale ale perioadei.

Cele mai citite

Forțele ruse ar putea ataca infrastructura de transport a Ucrainei

Forțele ruse își pot schimba atenția în săptămânile următoare către infrastructura de transport a Ucrainei, a scris Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă