16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialAvertiment ANM: Vremea va fi specifică zonei tropicale

Avertiment ANM: Vremea va fi specifică zonei tropicale

Temperaturile din perioada următare vor fi specifice celor de la începutul lunii iulie, astfel că marți și miercuri vor ajunge la 29 de grade Celsius, iar joi vor ajunge la 30 de grade Celsius. Mai mult de atât, pe timpul nopții, temperaturile se apropie de cele specifice zonei tropicale, a declarat meteorologul Gabriela Băncilă pentru Mediafax.

„Suntem foarte apropae de noaptea tropicală, adică de temperaturi care să nu coboare sub 20 de grade Celsius pe timpul nopţii, semn că această masă de aer care ne influenţează, este cu caracter tropical” a explicat meteorologul Gabriela Băncilă.

Citește și: METEO: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Joi, temperaturile se vor situa peste 21, 22 de grade Celsius, 25 de grade frecvent, (temperaturi normale pentru o zi de vară) în Moldova, Maramureş, Transilvania, Câmpia de Vest, iar în regiunile sudice vor fi 30 de grade Celsius.

Începând de vineri, temperaturile vor scădea uşor. Astfel, în nord-vestul ţării vor fi 25 de grade Celsius, iar în sudul României vor fi 21, 22 de grade Celsius.

Potrivit meteorologilor explicaţia pentru aceste temperaturi ridicate este că “în zona de vest a continentului, circulaţia nordică directă a dus la prăbuşirea unui val rece în zona bazinului Mediteranean”, iar aerul cald de acolo a fost “expulzat în sud-estul continentului”.

 

Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...
Ultima oră
Pe aceeași temă