23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMeteo. Vremea se încălzește, în acest wekend

Meteo. Vremea se încălzește, în acest wekend

În intervalul vineri – duminică, vremea se va încălzi în aproape toată ţara. În regiunile din sud şi din est, valorile termice vor deveni mult mai ridicate decât cele obişnuite în prima decadă a lunii decembrie, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Vineri, temperaturile maxime se vor încadra între -1 – 0 grade izolat în Transilvania şi 13 – 14 grade în sudul Olteniei, dar şi în zona deluroasă a Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între -6 şi 4 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -10 grade.

În Transilvania local nebulozitatea joasă va persista şi se va semnala ceaţă, asociată cu burniţă, iar în rest vor fi înnorări temporare, izolat va ploua slab în nord şi în est şi vor fi precipitaţii mixte în zona montană.

În orele dimineţii şi noaptea vor fi condiţii de polei. Vântul va continua să sufle tare pe crestele montane, iar în rest va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale, temporare, îndeosebi în nordul Moldovei, sudul Olteniei şi pe litoral.

În Capitală, vremea se va încălzi, astfel că temperaturile se vor situa peste cele normale în prima decadă a lunii decembrie, cu o maximă de 8 – 10 grade şi o minimă de -2 – 0 grade. Cerul va avea înnorări temporare ziua, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla moderat. 

La munte, vremea va continua să se încălzească, astfel încât, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în Carpaţii Orientali, unde pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe mixte. Cu totul izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va prezenta intensificări temporare, iar pe creste va sufla tare. Pe văi şi în depresiuni, izolat va fi ceaţă.

Sâmbătă, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului în majoritatea zonelor, dar în special în regiunile extracarpatice. În sud şi sud-est cerul va fi variabil, iar în rest va avea înnorări temporare; izolat în nord şi nord-vest va ploua slab, iar la munte vor fi precipitaţii mixte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, îndeosebi pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 – 2 grade izolat în Transilvania şi 13 – 14 grade în zona deluroasă a Olteniei şi a Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între -3 şi 6 grade. Mai ales noaptea, se va semnala ceaţă, local în vest şi în centru şi izolat în rest.

La munte, valorile termice se vor menţine peste cele normale specifice în această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în Carpaţii Orientali şi în Munţii Apuseni, unde se vor semnala precipitaţii slabe mixte şi se menţin condiţiile de polei. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari în zona înaltă. Pe văi şi în depresiuni, dimineaţa şi noaptea izolat va fi ceaţă.

Duminică, la munte, în cursul zilei vremea va fi în general frumoasă cu cer variabil. Spre seară şi noaptea, nebulozitatea se va accentua treptat în toate masivele şi local se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze mai mari în partea a doua a intervalului. Temperaturile se vor menţine peste normalul termic al perioadei. Pe văi şi în depresiuni, izolat va fi ceaţă.

Cele mai citite

Atenționare Cod galben de vânt puternic în 15 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă vineri, până la ora 18:00, în 15 judeţe, şi o...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...
Ultima oră
Pe aceeași temă