8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialMeteorolog ANM: Până miercuri seara, în Capitală va ninge slab. Rafalele de...

Meteorolog ANM: Până miercuri seara, în Capitală va ninge slab. Rafalele de vânt vor ajunge până la 50 km/h

Vântul se va intensifica, în următoarele trei zile, în special în Capitală, unde precipitațiile sub formă de ninsoare vor fi sporadice și de mică intensitate, informează meteorologul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) Mihai Tinu, potrivit Agerpres.

În București, până miercuri seara, vântul va sufla cu până la 50 de kilometri/oră. În ceea ce privește ninsoarea, aceasta va fi destul de slabă și va cădea sporadic.

Pe de altă parte, în județele Caraș-Severin și Mehedinți, cât și în Călărași și Constanța, unde este emisă atenționare Cod galben, va ninge mai consistent, iar fenomenul de zăpadă viscolită va fi mai pregnant. În aceste regiuni, vântul va sufla și cu 60 km/h.

Luni, ANM a emis, luni, o atenționare Cod galben de ninsori și viscol, valabilă începând din această seară în patru județe din sud-vest și sud-est, în timp ce tot de luni seară va fi în vigoare o informare meteo de vânt și ninsori slabe, la nivelul întregii țări.

Potrivit meteorologilor, începând de luni seara, ora 23.00 și până marți, la ora 14.00. în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Călărași și Constanța rafalele de vânt vor depăși 55 — 60 km/h și temporar vor fi ninsori moderate cantitativ, viscolite. În același timp, în sud-estul județului Constanța vor fi precipitații mixte.

De asemenea, de luni seara și până miercuri, la ora 20.00, în regiunile din sud-vestul și sud-estul țării va fi în vigoare o informare de vreme rea. Vântul va avea intensificări cu viteze de 40 — 50 km/h, iar local în județele Ialomița, Buzău, Brăila, Tulcea și Vrancea rafalele vor depăși 55 — 60 km/h. În Banat, Oltenia, jumătatea de sud a Munteniei și în Dobrogea, temporar vor fi ninsori în general slabe.

Totodată, în zona municipiului București temporar vântul va atinge 40 — 50 km/h și vor fi intervale de timp în care va ninge slab.

Cele mai citite

România are cu ajutorul reactoarelor modulare șansa să devină lider în sectorul nuclear civil european și global

Este nevoie de o viziune calibrată și integrată asupra proiectului reactoarelor modulare de mici dimensiuni în România, care va intra, în perioada următoare, în...

“Cătălin Cîrstoiu trebuie să iasă în spațiul public și să explice toate aceste acuzații”, declară liderul PSD, Marcel Ciolacu

"Domnul Cătălin Cîrstoiu trebuie să iasă în spațiul public, în fața presei, și să explice toate aceste acuzații", a declarat liderul PSD, premierul Marcel...

Ligia Deca nu crede că școlile pot efectua testare antidrog

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a subliniat miercuri că majoritatea şcolilor nu sunt dotate cu infrastructura necesară pentru a efectua testări antidrog în mod eficient. Deca...
Ultima oră
Pe aceeași temă