9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialMinima anului: -31 de grade Celsius

Minima anului: -31 de grade Celsius

Cea mai scăzută temperatură din țară în această iarnă, de minus 31 de grade Celsius, a fost înregistrată, mercuri dimineață, la Întorsura Buzăului, în județul Covasna, în timp ce la Miercurea Ciuc au fost minus 26 de grade Celsius, iar la Braşov minus 24,7 grade Celsius.

Minima națională a acestei ierni, de minus 31 de grade Celsius, a fost măsurată la stația meteo din Întorsura Buzăului miercuri dimineaţă, în jurul orei 7.30.

"A fost preconizată de câteva zile o temperatură foate scăzută, de minus 25 de grade Celsius, dar în depresiuni întotdeauna scade mai mult. A fost foarte frig în această dimineață la noi, cel mai frig din țară până acum”, a precizat meteorologul Ciprian Bularca de la stația meteo din Întorsura Buzăului.

Meteorologul Nicolae Rusan de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu a spus, la rândul său, că temperaturi extrem de scăzute s-au înregistrat în toată Transilvania, minimele dimineții variind între minus 26 de grade Celsis la Miercurea Ciuc și minus 20 de grade la Odorheiu Secuiesc, în județul Harghita, în timp ce în județul Brașov cel mai frig, minus 24,7 grade Celsius, a fost în municipiul Brașov, iar cel mai cald, minus 23,8 grade, în localitatea Făgăraș.

În județul Alba, temperaturile minime ale dimineții de miercuri au fost cuprinse între 22,1 grade Celsius la Sebeș și minus 18,5 la Alba Iulia, în județul Sibiu au fost la minus 23,6 grade Celsius la Dumbrăveni și minus 17 grade la Boița, iar în județul Mureș cea mai scăzută temperatură, de minus 17,7 grade Celsius, s-a înregistrat la Târgu Mureș și cea mai ridicată, minus 13,3 grade, la Batoș.

Meteorologii avertizează că noaptea de Revelion și dimineața de joi vor fi chiar mai reci.

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă