12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. FOTO+VIDEO. Ploi și vijelie în zonele din sudul și sud-vestul...

UPDATE. FOTO+VIDEO. Ploi și vijelie în zonele din sudul și sud-vestul țării. Câteva județe, deja sub cod GALBEN. Caraș-Severin și Mehedinți, cod PORTOCALIU de inundații

UPDATE.Județul Giurgiu este, până la ora 19.00, sub cod galben de ploi și vijelie. POtrivit ANM, în sudul județului, zona localitățillor Găujani, Gogoşari, Putineiu, Toporu, Izvoarele, Daia, municipiul Giurgiu, se vor semnala cantități de precipitatii care vor depăsi 25 l/mp, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie

UPDATE. Județul Caraș-Severin a trecut de la codul galben, la cod portocaliu de vreme rea până la ora 18.15. Potrivit ANM sunt afectate localitățile din sudul județului, Moldova Nouă, Berzasca, Sasca Montană, Socol, Milcoveni, Varadia, Anina, Carașova. Cantitățiile de precipitații vor depăși 60 l/mp.

—-

UPDATE. Mai multe râuri din judeţul Caraş-Severin şi Mehedinţi se află miercuri, până la ora 24.00, sub cod portocaliu de inundaţii, potrivit unei avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Citește și: Cod PORTOCALIU de INUNDAȚII pentru Caraș-Severin și Mehedinți

UPDATE. Până la ora 17.00 în județul Caraș-Severin în localitățile Liubcova, Carașova, Garnic, Pojejena, Sasaca Montana, Socol, s-a emis cod galben de ploi și vânt puternic. Cantitățile de precipitații vor depăși 40 l/mp.

UPDATE. Până la ora 18.00 a fost emis cod galben de vânt puternic pentru județul Vâlcea. Rafalele vor depăși 60 km/h.

UPDATE. Râuri din judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman se află, în intervalul miercuri, ora 18.00 – joi, ora 20.00, sub cod galben, informează Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Atenţionarea vizează râurile din bazinele hidrografice Drincea, Desnăţui, afluenţii Motrului şi Jiului inferior din judeţele Mehedinţi şi Dolj, afluenţii Oltului inferior din judeţele Dolj şi Olt, Călmăţui – judeţele Olt şi Teleorman, bazinul superior al râului Vedea – aferent judeţului Olt şi afluenţii mici ai râului Vedea din judeţul Teleorman.

Conform INHGA, în intervalul miercuri, ora 18.00 – joi, ora 12.00, se pot produce, izolat, scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide, cu posibile efecte de inundaţii locale, şi pe unele râuri mici din alte bazine hidrografice, situate în judeţele Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Giurgiu.

UPDATE. Meteorologii au emis avertizare cod galben de vânt puternic pentru județele Argeș, Dâmbovița și Buzău. Vor fi intensificări ale vântului ce vor depăși 60 km/h. Avertizarea este valabilă, miercuri, în intervalul 12:00 și 18:00.

UPDATE. Meteorologii au emis, miercuri, cod galben de ploi și vijelii în patru județe. Avertizarea este valabilă începând de miercuri, de la ora 11.00, până joi, la ora 11.00.

În intervalul menţionat va ploua în sud-vestul şi sudul ţării, precum şi la munte, unde se vor cumula cantităţi de apă de 15…20 l/mp. În judeţele Dolj, Mehedinţi, Olt şi Teleorman, cantităţile de apă vor depăşi local 25…30 l/mp şi izolat 50…60 l/mp.

În regiunile sudice şi la munte, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 50…70 km/h, iar izolat, mai ales în zona montană înaltă vor fi rafale de peste 70…80 km/h.

 

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/268a328d5417f595c0d7fb7d2839ee27/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

—-

Începând de miercuri dimineața, de la ora 11.00, până joi, în jurul orei 15.00, ploile și vijeliile vor cuprinde sud-vestul şi sudul ţării, precum şi zonele de munte.

Potrivit meteorologilor, în Oltenia, Munţii Banatului şi local în Muntenia şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 35…40 l/mp.

Citește și: VIDEO CICLON periculos, desupra României. Meteorologii au emis informare de ploi și vânt puternic

În regiunile sudice şi la munte, vântul va avea intensificări, cu viteze de 50…70 km/h, iar izolat, în zona montană înaltă vor fi rafale de peste 70…80 km/h.

Citește și: Temperaturile încep să scadă puțin. Cum va fi vremea până pe 14 septembrie

Unele intensificări ale vântului se vor semnala şi în restul teritoriului, cu precădere în centrul ţării, dar cu viteze mai reduse şi pentru intervale scurte de timp.

Totodată, meteorologii susțin că un ciclon periculos se apropie de România, un ciclon care a lovit deja Europa Centrală, dar și zona Balcanilor.

Cele mai citite

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă