12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPloi torențiale și inundații în mai multe localități din țară

Ploi torențiale și inundații în mai multe localități din țară

O furtună puternică s-a abătut, marți seară, peste orașul Focșani. Zeci de gospodării au fost inundate iar mai mulți copaci au fost smulși din rădăcini. Vremea rea a făcut ravagii şi în Bistriţa şi Buzău, unde precipitaţiile au depăşit şi 80 de litri pe metru pătrat, potrivit B1TV.

Cartierul Sud din Focşani a fost cel mai afectat. În doar câteva minute, vijelia a pus la pământ zeci de copaci şi a smuls bucăţi de acoperiş.
Pe strada G. Ionescu, un arbore a căzut peste o mașină, iar pe Bulevardul București au ajuns bucăți de acoperiș de pe blocurile cu 10 etaje. 
În urma apelurilor primite, echipaje de pompieri au acționat în mai multe puncte din oraș. Un autoturism a fost avariat, după ce un arbore s-a prăbușit.
Şi în judeţul Bistriţa, vijelia a făcut ravagii.
Mai multe străzi au fost inundate şi un copac a căzut peste maşini. Ploaia torenţială nu a durat mai mult de jumătate de oră, însă canalizarea oraşului nu a mai făcut faţă, iar apa a ajuns pe carosabil.

Inundaţii au fost şi la Zalău, iar în comuna Rodna din judeţului Bistriţa-Năsăud mai multe gospodării şi străzi au fost inundate. De asemenea, aluviunile au blocat porţiuni din DN17C. 
Imediat a fost activat comitetul local pentru situații de urgență, voluntarii din localitate au intervenit cu motopompe, vole, pentru degajarea carosabilului.
În această localitate, cantitatea de apă căzută într-o oră a fost de 57 litri pe metru pătrat, scriu jurnaliştii de la Bistriţeanul.ro. 
A fost rfurtună şi în judeţul Buzău. Ploaia torenţială a inundat gospodării şi drumuri din mai multe localităţi. În unele curţi apa a depăşit cu mult jumătate de metru. 
Sistemul de canalizare a fost depăşit de cantitatea enormă de apă, iar pietonii au fost nevoiţi să se ţină de garduri pentru a putea trece.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă