12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialMeteo: Avertizare de ploi și ninsori, în acest weekend

Meteo: Avertizare de ploi și ninsori, în acest weekend

De vineri, de la ora 18.00 și până duminică, la ora 10.00, vor cădea precipitații în cea mai mare parte a țării. La munte vor predomina ninsorile, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, în cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania şi pe spaţii restrânse în restul țării.

În cursul zilei de duminică şi al nopţii de duminică spre luni, va mai ninge în zonele montane, iar în restul teritoriului vor fi precipitaţii mixte. În regiunile sudice şi estice se vor cumula cantităţi de precipitaţii în jurul a 10 l/mp.

În Banat şi Oltenia, cantităţile de precipitaţii vor fi mai abundente şi vor depăşi local 20 l/mp şi izolat, în zona deluroasă şi montană aferentă, 40 l/mp.

În Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului, se va depune un strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări, mai ales pe creste, cu viteze ce vor depăşi la rafală 80 km/h.

Temporar, intensificări ale vântului se vor semnala local în regiunile sudice şi pe arii restrânse în centru, cu viteze de 55 km/h şi izolat, peste 65 km/h.

Cele mai citite

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...
Ultima oră
Pe aceeași temă