5.9 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialVreme rea în trei sferturi de țară. O nouă avertizare meteo pentru...

Vreme rea în trei sferturi de țară. O nouă avertizare meteo pentru polei, vânt și viscol, în 33 de județe

Meteorologii au emis un cod galben de polei, vânt și ninsori viscolite pentru 33 de județe din țara noastră. Avertizarea este valabilă până pe data de 14 ianuarie, ora 12.

Agenția Națională de Meteorologie a emis un cod galben de polei, vânt puternic și ninsori viscolite pentru 33 de județene. Viscolul se va întâlni mai ales la munte, acolo unde zăpada va fi spulberată de vânt.

Codul galben este valabil din data de 13 ianuarie, ora 05.00 – 14 ianuarie, ora 12.00.

Județele cele mai afectate de aceste fonemene meteorologice se află în vestul, centrul și nordul țării. În nord-vest și la munte, cantitățile de precipitații vor depăși local 20-25 de litri/mp.

În Banat și Crișana, în prima parte a zilei de 13 ianuarie și în cea de-a doua parte a zilei în Transilvania și nordul Moldovei se vor înregistra depuneri de polei.

În noapte de vineri spre sâmbătă, în Oltenia, în vestul Munteniri și local în Transilvania și Moldova se va depune polei.

La multe va ninge puternic, iar zapada va fi viscolită de vânt. Începând cu noaptea de vineri, ninsorile se vor extinde și în regiunile subcarpatice. Vântul va sufla cu viteze de până la 70 de kilometri la oră.

În funcție de evoluția meteorologică, ANM va actualiza mesajul.

Cele mai citite

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...
Ultima oră
Pe aceeași temă