18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialVremea în următoarele două săptămâni. Vin ploile, dar zăpada se lasă așteptată

Vremea în următoarele două săptămâni. Vin ploile, dar zăpada se lasă așteptată

Valorile termice vor fi, în general, oscilante pe parcursul următoarelor două săptămâni, cu precipitații în majoritatea regiunilor, informează prognoza publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie.

Ploi abundente se așteaptă atât către sfârșitul lunii noiembrie (28-29), cât și în primele zile din decembrie (2-4), reiese din prognoza de specialitate valabilă pentru perioada 21 noiembrie – 4 decembrie.

În zona Munteniei, până în data de 28 noiembrie, regimul termic, fără variații importante de la o zi la alta și de la o noapte la alta, se va menține peste cel specific perioadei, iar după aceea, atât valorile diurne, cât și cele nocturne, în ușoară scădere la început, apoi în creștere, se vor situa în jurul celor normale. În medie, în prima săptămână, vor fi maxime de 8 — 9 grade, în timp ce minimele vor oscila între 0 și 5 grade.

În săptămâna a doua, mediile regionale vor fi de 4 — 7 grade pentru temperaturile maxime, și între—2 și 0 grade pentru cele minime, ușor mai mari, până în jurul a două grade, în prima dimineață. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, probabilitatea de apariție a precipitațiilor, slabe cantitativ și pe spații restrânse, va fi relativ ridicată.

În zona Banatului, pe parcursul primei săptămâni, valorile termice diurne vor scădea în primele și ultimele două zile, iar în restul intervalului vor crește; valorile nocturne vor scădea în cea mai mare parte a timpului, cu excepția ultimelor două dimineți, când vor marca o creștere. Variațiile, însă, nu vor fi semnificative și regimul termic se va menține peste cel ce ar fi normal în această perioadă a anului. În medie regională, temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 14 grade, iar cele minime între două și 5 grade Celsius.

În cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi în scădere la început, apoi relativ staționar. Temperatura aerului va avea, în medie, maxime cuprinse între 7 și 11 grade, respectiv minime între 0 și 5 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere pe parcursul celei de-a doua săptămâni, dar mai ales în primele zile ale lunii decembrie.

Pentru regiunea Crișanei, în prima săptămână, valorile termice diurne vor marca o scădere în primele trei zile, vor crește în următoarele două, după care vor scădea din nou. Valorile nocturne vor scădea în prima parte a intervalului, apoi vor crește, dar nici în această regiune variațiile nu vor fi semnificative și regimul termic se va menține peste cel specific perioadei. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 14 grade, iar cele minime între două și 4 grade. În cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi în scădere până la finele lunii noiembrie, iar ulterior relativ staționar și se va apropia de cel ce ar fi normal în aceasta perioadă din an. Temperatura aerului va avea, în medie, maxime cuprinse între 5 și 11 grade, și minime între—1 și 3 grade.

Precipitațiile vor fi mai prezente pe parcursul celei de-a doua săptămâni, îndeosebi în primele zile ale lunii decembrie, fiind posibil să fie mai însemnate cantitativ la sfârșitul intervalului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Grupul România Liberă se alătură boicotului împotriva ”Clubului de Presă”

Recent, Grupul România Liberă, care cuprinde atât ziarul România Liberă cât și Academia Cațavencu, a decis să se distanțeze de controversatul ”Club de Presă”...

Revolut Travel Report: Ce recorduri în materie de turism se vor depăși anul acesta?

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane în România, a întrebat 15.000 de respondenți...
Ultima oră
Pe aceeași temă