11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVREMEA în weekend: Ploi și pericol de inundații în toată țara

VREMEA în weekend: Ploi și pericol de inundații în toată țara

În regiunile din vestul, nordul şi centrul ţării vremea se va răci accentuat astfel că valorile termice vor fi mult mai mici faţă de normele climatologice specifice acestei date, în timp ce în sud şi sud-est temperaturile se vor menţine uşor peste media perioadei, chiar dacă vor marca o scădere şi în aceste zone, informează Medifafax.

Cerul va deveni variabil în regiunile nord-vestice, dar va avea înnorări în rest. În prima parte a zilei vor fi ploi locale, slabe în Banat, Transilvania şi Moldova, iar după orele amiezei instabilitatea atmosferică se va accentua în sud şi în sud-est; vor fi averse şi descărcări electrice pe arii extinse în Muntenia şi în Dobrogea, unde cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp, în timp ce în Oltenia astfel de fenomene se vor semnala izolat. În zona montană vor fi precipitaţii mixte.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale, temporare în majoritatea zonelor, cu viteze ce vor depăşi izolat 50…60 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9…10 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 21…22 de grade în Lunca Dunării; minimele termice se vor încadra între -3 şi 7 grade, uşor mai ridicate în sudul extrem şi în sud-est. Spre dimineaţă, cu totul izolat în nord-vest şi centru vor fi condiţii de producere a brumei.

CITEȘTE ȘI: Avertizare cod galben de inundații pe mai multe râuri

LA BUCUREŞTI

Vremea se va răci, dar valorile termice vor fi cele normale pentru această dată, cu o maximă de 18…19 grade şi o minimă de 6…7 grade. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată începând din orele după-amiezei şi se va manifesta prin înnorări, averse moderate cantitativ şi posibil descărcări electrice. Vântul va avea intensificări temporare, cu precădere în cursul zilei.

LA MUNTE

Vremea se va răci faţă de intervalul precedent, mai accentuat în masivele nordice. În cursul zilei vor fi înnorări şi, pe arii relativ extinse, vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1500m şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Izolat se vor semnala descărcări electrice şi cantităţi de apă însemnate. Spre seară şi noaptea, în masivele sudice, nebulozitatea va fi mai persistentă şi se vor semnala precipitaţii mixte, iar în restul zonei montane cerul se va degaja treptat. Mai ales în cursul zilei, vântul va prezenta intensificări, cu viteze ce vor depăşi 60 km/h.

DUMINICĂ

Valorile de temperatură vor scădea şi în regiunile sudice astfel că vremea va deveni răcoroasă în toată ţara; temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 17 grade, iar cele minime între -4 şi 6 grade. Cerul va avea înnorări temporare în nord şi în centru unde local va ploua slab, iar în restul teritoriului va fi variabil, iar ploile vor fi posibile izolat. În Carpaţii Orientali vor fi precipitaţii mixte ziua, iar noaptea vor predomina ninsorile, în special în grupele nordice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale îndeosebi în est şi centru. La sfârşitul intervalului izolat în centrul ţării şi în Subcarpaţii Getici vor fi condiţii de producere a brumei.

LA MUNTE

Vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, dar va continua să se răcească. Cerul va avea înnorări temporare şi pe arii restrânse, cu precădere în a doua parte a intervalului, vor fi precipitaţii mixte. Noaptea, în nordul Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile. Vântul va prezenta intensificări locale, îndeosebi în cursul zilei.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă