11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportIuliu Winkler reales preşedinte al filialei judeţene UDMR Hunedoara

Iuliu Winkler reales preşedinte al filialei judeţene UDMR Hunedoara

Deputatul european Iuliu Winkler a fost reales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al filialei judeţene UDMR Hunedoara, el fiind astfel la cel de-al şaptelea mandat în fruntea organizaţiei, anunță Mediafax.

La conferinţa judeţeană de alegeri a UDMR Hunedoara au participat 108 delegaţi din cele 16 organizaţii locale, dar şi preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

Imediat după ce a fost reconfimat în funcţia de preşedinte al UDMR Hunedoara, Winkler a declarat că structura de conducere îşi propune ca Uniunea să obţină un scor electoral bun la alegerile pentru Parlamentul European şi să îşi întărească prezenţa în administraţia publică din localităţile în care trăiesc membri ai comunităţii maghiare.

"Ne dorim în 25 mai să avem un foarte bun rezultat la alegerile pentru Parlamentul European şi să ne pregătim mult mai bine pentru alegerile din 2016. Să recâştigăm, dacă se poate, prezenţa în Consiliul Local Petroşani, să o întărim pe cea din Deva, Hunedoara, Lupeni, în aşa fel încât acolo unde avem comunităţi mai importante maghiare să fim prezenţi şi în forurile locale de decizie", a declarat preşedintele UDMR Hunedoara.

 

Mandatul de preşedinte al filialei judeţene UDMR Hunedoara este pentru o perioadă de doi ani, în conformitate cu prevederile interne ale formaţiunii.

Iuliu Winkler este cel mai longeviv preşedinte de organizaţie judeţeană din Hunedoara, el ocupând această funcţie din 2001. Atunci a fost singura dată când Winkler a avut contracandidat pentru respectiva funcţie.

Iuliu Winkler a intrat în UDMR în 1990. El a fost consilier judeţean, apoi subprefect al judeţului. Din 2000 şi până în 2004 a fost deputat de Hunedoara, apoi ministru delegat pentru Comerţ, ministru al Comunicaţiilor, în cele două guverne conduse de Călin Popescu Tăriceanu. Din 2007 este europarlamentar.

În luna martie, forurile de conducere ale UDMR l-au desemnat drept cap de listă al Uniunii pentru alegerile pentru Parlamentul European.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă