6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportAntonescu, Hunor și Oprea nu au semnat plângerea împotriva lui Băsescu

Antonescu, Hunor și Oprea nu au semnat plângerea împotriva lui Băsescu

Liderii Crin Antonescu, Kelemen Hunor și Gabriel Oprea nu au semnat plângerea penală depusă de Gabriela Firea împotriva președintelui Traian Băsescu.

Senatoarea PSD Gabriela Firea a reacţionat, luni, la afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa ei, prin depunerea unei plângeri penale pentru șantaj și amenințare.

Premierul Victor Ponta a fost primul care a semnat plângerea, în semn de solidaritate. El a declarat că gestul de a susţine depunerea unei plângeri penale împotriva lui Traian Băsescu pentru ameninţarea făcută împotriva Gabrielei Firea este absolut necesar.

"Cred că duminică seară s-a întâmplat un lucru extrem de grav pentru democraţia românească şi salut opinia publică, analiştii, ONG-urile care au luat atitudine faţă de ce a făcut preşedintele Băsescu. Asta înseamnă că societatea românească are şanse să iasă dintr-o perioadă neagră în care preşedintele se comportă ca un şef mafiot care conduce tot şi atunci când cineva nu se supune ordinelor sale este ameninţat direct, el sau familia sa", a mai spus Ponta.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat, marţi, că sunt inacceptabile declaraţiile preşedintelui Băsescu legate de Gabriela Firea şi de soţul acesteia, dar că "de aici până la plângere penală e cale lungă". 

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că nu a semnat plângerea penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu, cum nu a făcut-o nici Kelemen Hunor sau Gabriel Oprea, dar asta nu înseamnă că ar fi complice al şefului statului, a cărui atitudine o consideră scandaloasă.

"Ca să fie cei care nu semnează atacaţi ca a fi complicii lui Băsescu sau că ar trebui acum cu toţii să mergem acolo valuri, valuri, cârduri, cârduri, să semnăm, nu sunt de acord. Dovadă că am văzut un bun tovarăş de drum al lui Ponta, Kelemen Hunor, a spus aproape ce am spus şi eu, condamnă atitudinea lui Băsescu, dar nu are treabă cu plângerea penală. De asemenea, un om care este foarte atent la aceste aspecte, anume domnul Oprea, n-a semnat nici domnia sa", a declarat preşedintele PNL.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă