13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportAntonescu: Premierul și președintele fac țara de râs

Antonescu: Premierul și președintele fac țara de râs

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta fac țara de râs prin declarațiile din ultimele zile.

"Ultimele zile, ultimele ore ne arată o escaladare jenantă a unui mod de a face politică din declaraţii pe care îl practică doi demnitari de vârf ai statului român, preşedintele şi premierul, şi cu care poate că mulţi dintre noi s-au obişnuit, dar care în ultimele faze la care mă refer deja au coborât sub un nivel inacceptabil. Este pur şi simplu scandalos ca întâi stătătorii unei ţări, cei doi capi ai executivului, preşedintele ţării, şeful Guvernului, să facă de râs pur şi simplu această ţară prin declaraţii cu un conţinut şi cu un ton care seamănă mai degrabă cu cele ale unei căpetenii de bandă sau ale unor lideri ai lumii interlope", a declarat Antonescu.

El a menţionat că sunt inacceptabile poziţiile exprimate de Traian Băsescu, cât şi de Victor Ponta.

"România nu are nicio vină, nu are nici măcar întreaga clasă politică nicio vină pentru a ajunge să fie sub ochii tuturor observatorilor interni şi internaţionali o ţară în care preşedintele şi premierul se fac corupţi, mafioţi, unul pe altul, în care se ameninţă la lumina zilei cu puşcăria, unul pre altul şi fiecare pe apropiaţii celuilalt", a mai spus preşedintele PNL.

Antonescu a afirmat că Traian Băsescu ar trebui "să facă ceva", constatând că şeful statului îl cataloghează pe Victor Ponta drept "un premier profund corupt".

"Prim-ministrul vorbeşte despre un preşedinte cu limbaj, cu apucături şi cu comportament de mafiot şi ne precizează şi ziua când va intra în puşcărie, respectivul preşedinte, 22 decembrie anul curent. Sunt lucruri care deja nu mai pot fi acceptate şi atât în nume personal, ca un om politic care nu am evitat niciodată polemicile, ca un om care deseori am adoptat şi voi mai adopta când va mai fi cazul formule dure, protestez în faţa unui asemenea mod de a-ţi bate joc de cetăţenii pe care îi reprezinţi", a spus liderul PNL.

De asemenea, el a menţionat că "asistăm şi la aspecte de-a dreptul comice cu plângeri penale făcute la grămadă, ameninţări pe un ton cu adevărat inacceptabil şi incalificabil pentru un şef de stat că nu-ţi mai găseşti bărbatul acasă".

"Cred că trebuie să se oprească, pentru că mai jos de atât nu se poate", a mai precizat Antonescu.

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă