11.1 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportAntonescu îi cere lui Ponta să-și demită consilierul pentru declarațiile alarmiste referitoare...

Antonescu îi cere lui Ponta să-și demită consilierul pentru declarațiile alarmiste referitoare la SUA și NATO

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a cerut, vineri, demiterea consilierului onorific al premierului Victor Ponta, Ionel Blănculescu, în urma declaraţiilor acestuia în legătură cu NATO şi prezenţa militarilor americani în România.

Liderul PNL a citat şi a criticat afirmaţii ale lui Blănculescu în care susţinea că România ar deveni "o ţintă perfectă" prin prezenţa americană în România, în contextul unei curse a înarmării în zonă sub egida NATO, anunță MediafaxAntonescu a susţinut că nu-i contestă dreptul la opinie lui Blănculescu, însă declaraţiile acestuia în calitate de consilier al primierului i se par "extrem de grave şi de natură a impune o reacţie imediat şi tranşantă a primului ministru".

"Cerem prim-ministrului Victor Ponta să-l elibereze pe domnul Blănculescu din calitatea de consilier, fără ezitare, imediat, considerând că în caz contrar îşi asumă, împărtăşeşte acest tip de declaraţii. (…) Domnul Blănculescu poate să creadă orice, poate să afirme convingerile sale, poate să intre şi în greva foamei, poate să facă orice formă de protest legală, împotriva manevrelor militare americane de la Deveselu sau din altă parte pe glob, nu o poate face însă în calitate de consilier al primului ministru, fără ca primul ministru să fie implicat în această chestiune", a afirmat preşedintele PNL.

Într-un material publicat de ziarul Bursa în urmă cu două zile, Ionel Blănculescu afirma că „două evenimente majore au interferat, ieri, într-un mod nefericit, din punct de vedere al interpretării – aniversarea a zece ani de la intrarea ţării noastre în NATO şi solicitarea Ambasadei SUA din România pentru extinderea numărului de militari locaţi la noi cu 600 şi a tehnicii aferente cu avioane de luptă, cu certitudine ca reacţie la situaţia din Crimeea-Ucraina-Federaţia Rusă". „În acest moment complicat, comentariile şi poziţiile de fericire şi împlinire naţională mi se par deplasate", a opinat Blănculescu.

„Scutul antirachetă de la Deveselu şi, acum, escaladarea înarmării ţării noastre, prin prezenta manevră americană, nu fac altceva decât să contribuie la desăvârşirea calităţii de ţintă perfectă pentru România, nelipsită de acum înainte din niciun plan de atac armat, de pe nicio harta militară", a mai spus consilierul premierului, care a adăugat: „Am constatat că un sentiment de fericire a cuprins patria, la anunţul acestei veşti, de parcă SUA ar fi anunţat că în România vor fi desfăşurate 600 de noi proiecte economice, generatoare de locuri de muncă şi prosperitate, asezonate de echipamentele industriale aferente. Cred că ar trebui să fim mai responsabili, chiar dacă acceptăm această nouă desfăşurare de forţe militare, măcar să o facem în linişte şi cu regretul aferent escaladării cursei înarmării în zonă şi nu a celei economice, dătătoare de nivel de trăi sporit".

Cele mai citite

Mesaje de Florii 2024 // Cele mai frumoase urări pe care le puteți face sărbătoriților

Mesaje de Florii 2024// Duminica Floriilor este celebrată cu o săptămână înainte de Paște, adică pe 28 aprilie, și este un prilej de sărbătoare...

Meme Stoica a stabilit cine e cel mai bun atacant român. “El e!”

FCSB este noua campioană a Superligii. Echipa patronată de Gigi Becali a câștigat titlul, după ce a învins-o pe Farul lui Hagi, scor 2-1. David...

Recent eliberat din închisoare, prins în flagrant în timp ce transporta 7 grame de heroină

La data de 26.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au decis reținerea unui individ,...
Ultima oră
Pe aceeași temă