21.5 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportBaronii locali vor să rescrie legile

Baronii locali vor să rescrie legile

Premierul Victor Ponta transmite tot mai multe mesaje de susținere a aleșilor locali PSD anchetați de ANI sau DNA. Marian Oprișan a sintetizat cererile aleșilor PSD: schimbarea legii ANI, eliminarea abuzului în serviciu și a arestărilor preventive.

Două tipuri de mesaje a transmis premierul Victor Ponta, prezent, ieri, la reuniunea Uniunii Naționale a Consiliilor Județene (UNCJR). Primul a fost adresat aleșilor locali ai PSD, nemulțumiți de faptul că sunt anchetați de DNA și de ANI. Ponta le-a spus preşedinţilor de CJ că o “întreagă propagandă” şi “un întreg aparat” care îi detestă lucrează împotriva lor. El a găsit și explicația acestor atacuri:  “nu puteţi fi bătuţi la vot altfel”.
Premierul a arătat că el personal şi Guvernul îi vor sprijini pe preşedinţii de CJ şi aleşii locali. “Însă vreau să ştiţi că pe Guvern vă puteţi baza, pe mine personal, că eu mă voi mândri întotdeauna cu toţi aleşii locali ai partidului meu şi ai tuturor partidelor.”, a spus Ponta. El a menţionat că a vorbit cu preşedintele UNCJR, Marian Oprişan, căruia i-a transmis că “nici în 1989 nu a putut să ne împuşte pe toţi”.

În plus, Victor Ponta a afirmat că are o părere foarte bună despre Radu Mazăre, care a fost dus, ieri, de mascați la DNA. În acest context, Victor Ponta a lansat și un al doilea mesaj, către alegătorii fostului USL, încercând să îi sensibilizeze la ideea că în România ar exista poliție politică. Ponta a comentat cazul  Radu Mazăre, spunând că “7,4 milioane nu cred că reuşesc până în noiembrie”, referitor la numărul persoanelor care au votat pentru demiterea preşedintelui Băsescu. În schimb, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc,  a afirmat că nu are informații despre o campanie împotriva aleșilor PSD.

Propunerile lui Oprișan

Încurajat de semnalele dat de Victor Ponta, Marian Oprișan, șeful UNCJR și președinte al CJ Vrancea, a plusat, oferind și soluții de natură juridică.
Oprişan consideră că primarii şi preşedinţii Consiliilor Judeţene ar trebui să fie cercetaţi în libertate dacă au probleme cu justiţia. “Preşedinţii Consiliilor Judeţene, primarii, edilii nu sunt pericole sociale, nu sunt oameni care să pună probleme de acest gen cu comunităţile lor sau în România, fapt pentru care eu cred că prezumţia de nevinovăţie prevăzută de Constituţia României şi situaţia pe care eu am ridicat-o de facto să pună lucrurile în aşa manieră încât ei să fie cercetaţi în libertate”, este propunerea lui Oprişan. În plus, el a declarat că face apel, în numele UNCJR, către Ministerul Public ca primarii, preşedinţii de CJ, demnitarii să fie trataţi corect, să li se respecte prezumţia de nevinovăţie şi să nu mai fie plimbaţi în cătuşe la televizor. El a mai spus că în Codul penal al ţărilor civilizate nu există abuzul în serviciu şi că această infracţiune este de “tip sovietic” inspirată de Codul penal al fostei Uniuni Sovietice.
Pe de altă, parte Oprișan a recunoscut că aleșii locali ai PSD vor modificarea Legii ANI. “În România tot ceea ce este menţionat între public şi public este incompatibil, ceea ce nu este normal. Consideraţi normal că jumătate sau peste jumătate dintre primarii României să fie incompatibili sau să aibă dosare penale? Eu cred că ceva se întâmplă şi va trebui mai devreme sau mai târziu să discutăm public cu societatea", a afirmat Oprişan.
În prezent, șase dintre cei 23 de președinții de consilii județene ai PSD au probleme cu legea, iar un altul și-a pierdut deja postul, fiind declarat incompatibil.

 

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Noua fiță masonică: Sarmale la …roabă!

Așa zișii masoni grupați, în Marea Lojă Națională a României condusă, în scripte, de preotul Cătălin Tohăneanu, dar, în realitate, de plagiatorul Radu...

Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în 2 săptămâni şi adoptată prin HG până la final de iunie

Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în două săptămâni, urmând să fie aprobată prin Hotărâre de Guvern până la finalul lunii...

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea semnificativă a fondurilor pentru creditele IMM Invest+

Vineri 17 mai, la Ploiești, a avut loc o întâlnire care a marcat aniversarea de 30 de ani a Patronatului IMM, la care au...
Ultima oră
Pe aceeași temă