15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportBăsescu: Cabinetele președintelui și premierului sunt verificate de sisteme de ascultare în...

Băsescu: Cabinetele președintelui și premierului sunt verificate de sisteme de ascultare în fiecare dimineață

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Digi 24, că, în fiecare dimineaţă, cabinetele preşedintelui, premierului și preşedinţilor celor două Camere sunt verificate, ca să nu apară sisteme de ascultare. Șeful statului a mai spus că afirmaţiile lui Victor Ponta că şi-a mutat biroul la MApN fiindcă este ascultat sunt "mincinoase".

"Mesajul pe care îl dă Victor Ponta cu mutarea biroului la MApN este: Mă ascultă instituţiile statului. Nimeni nu a spus că dialogul lui Duicu era înregistrat cu microfoane în cabinetul premierului, ci a fost o redare a unei convorbiri pe care a avut-o Duicu din cabinetul sau din secretariatul premierului. Duicu, ca fiind parte a unei reţele de tip mafiot în Mehedinţi, a fost pus sub urmărire la cererea procurorului. De ce să faci jocul ăsta mincinos şi să spui: sunt ascultat în cabinet", a spus Băsescu, într-o emisiune la Digi 24.

Potrivit şefului statului, cabinetele preşedintelui, premierului, preşedintelui Senatului, preşedintelui Camerei Deputaţilor sunt verificate în fiecare dimineaţă.

"Cabinetul preşedintelui, primului ministru, preşedintelui Senatului, preşedintei Camerei Deputaţilor, în fiecare dimineaţă, sunt verificate să nu apară cumva sisteme de ascultare şi nu pentru că ar fi cineva din instituţiile statului care ar putea pune astfel de echipamente, dar poate intra un salariat din instituţie, Palatul Victoria, Parlamentul sunt mari, sunt zeci de oameni. Poate să lase cineva un sistem de ascultare", a explicat Băsescu.

El a arătat, însă, că statul are posibilitatea să facă să ajungă documentele la demnitar oriunde în lume, referindu-se la mutarea biroului premierului, arătând că MApN este mai aproape de Cotroceni.

"Cotroceniul e mult mai aproape pe Ministerul Apărării şi sunt convins că premierul mă va vizita cu multă plăcere şi mult mai des pentru că suntem mult mai aproape. Când vrea o cafea, poate să vină", a spus Băsescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că săptămâna viitoare îşi va muta biroul la sediul MApN, unde va avea întâlnirile şi activităţile oficiale, aparatul de lucru rămânând la Guvern, motivul gestului său ţinând de evitarea "înscenărilor lui Băsescu şi ale presei".

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...
Ultima oră
Pe aceeași temă