23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportBăsescu, către români: Nu aduceţi la Cotroceni un om dependent de baroni,...

Băsescu, către români: Nu aduceţi la Cotroceni un om dependent de baroni, va baroniza ţara

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că le transmite un mesaj românilor, respectiv să nu aducă la Palatul Cotroceni un om care este dependent de baroni, pentru că se va baroniza ţara, precizând că nu are nicio reţinere să spună că este vorba despre Victor Ponta, potrivit Mediafax.

"Eu le spun românilor, ca mesaj, nu aduceţi la Palatul Cotroceni un om care este dependent de baroni, pentru că se va baroniza ţara şi nimeni nu va mai putea lupta împotriva lor", a declarat Traian Băsescu la Adevărul Live.

Întrebat la cine se referă, Băsescu a precizat că nu are nicio reţinere să spună că se referă la Victor Ponta.

"El spune: vreau schimbare. Ce vrei să schimbi, Ponta? Faptul că a început să meargă justiţia, vrei să schimbi agenţia ANI, vrei să schimbi Codul Muncii, vrei să schimbi Legea Educaţiei, vrei să schimbi modul în care s-au neutralizat politic SRI şi SIE? Vrei să schimbi modul în care nu mai sunt controlate politic DNA şi DIICOT? Ce vrei să schimbi? Consolidează! Numai că un astfel de politician, controlat de baroni şi care îi apără… Nu spun poveşti, nu le-am inventat eu, tot timpul mesajul lui Ponta este să plece preşedintele că pe urmă terminăm cu anchetele împotriva baronilor", a adăugat Băsescu.

El a arătat că "românii nu îşi dau seama ce pericol uriaş îi pândeşte, să aducă la Cotroceni un om care, într-un fel sau altul, numeşte procurorii, numeşte judecătorii la Înalta Curte, controlează serviciile de securitate ale ţării".

"Va avea decizii pe care le va lua împins de baroni, şi nu de conştiinţa sa sau de nevoile ţării", a afirmat şeful statului.

Preşedintele a declarat că "cea care a lovit foarte puternic în construcţia de drumuri locale şi în problema rezolvării inundaţiilor a fost corupţia". 

Citește și: Băsescu: Putin a atenționat asupra riscului ca Ucraina să preleveze gaze din conductele care trec pe teritoriul ei

"Ia-o pe priorităţi, frate, cu banii alocaţi de la Guvern sau cu cei locali şi implică-te în protejarea zonelor inundabile, sigur, în funcţie de nivel. Cânt tu în Teleorman toţi banii îi drenezi la Tel Drum, şi pe urmă faci o morişcă cu Tel Drum-ul ăsta, îl trimiţi şi în alte judeţe, la alţi prieteni baroni, să câştige acolo, şi ei îţi tirmit ţie firmele lui, şi dai prioritate la lucrări care nu sunt de aceeaşi urgenţă, sigur, este semnul corupţiei", a comentat Traian Băsescu.

Şeful statului a mai spus că "Dragnea locuieşte într-un palat la Alexandria". "Am văzut toţi la televizor cum arată proprietăţile lui Dragnea şi vacanţele din Brazilia", a menţionat el.

Citește și: Băsescu: Daniel Morar se încadrează în portretul robot al candidatului ideal la președinție

Preşedintele Băsescu a mai arătat că "unul dintre elementele sărăciei noastre este corupţia baronilor".

"Volumele de bani pe care le deturnează către ei, baronii locali, sunt infinit mai mari şi cu efecte mai grele decât ceea ce fac miniştrii", a comentat Traian Băsescu, precizând că spune acest lucru din instinct şi din modul în care vede cum merge prosperitatea la baronii locali, faţă de prosperitatea miniştrilor.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/dae2fe9c3092ce9eb59aceac5a08b03b/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă