9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportBăsescu, despre posibilul președinte PSD: Îl prefer pe Geoană. Știe jocul Americii

Băsescu, despre posibilul președinte PSD: Îl prefer pe Geoană. Știe jocul Americii

Șeful statului a spus, duminică seara, la Realitatea TV, că Mircea Geaonă ar opțiunea sa, dacă ar fi să aleagă între acesta și Victor Ponta. Băsescu a motivat că Mircea Geoană știe ”jocul Americii”. Între Crin Antonescu și Ponta, până la urmă, scrâșnind din dinți, mă duc să-l votez pe Antonescu. Și Iohhanis ar putea fi o soluție, este de părere Băsescu.

”George Maior e șef de serviciu și nu aș vrea să îl văd în dezbaterea politică. Cel mai bine îl văd acolo unde este acum, șef al SRI. România are nevoie de un președinte care încă să aibă energie, 50-60 de ani. 

 Din PSD, dacă ar fi să optez pentru unul dintre ei – Oprescu, Ponta și Geoană – aș opta pentru Geoană. E un om care știe jocul Americii. Ponta nu are nicio treabă cu responsabilitatea, cu credibilitatea țării. Geoană are.

Categoric aș opta pentru Geoană. Geoană le ajunge dacă merg pe el, este o soluție”, a spus Băsescu.

”Ioan Rus ar putea fi o soluție dar nu cred că vine de la Cluj că să piardă la București, nu ar fi susținut de baroni la prezidențiale.  Crin Antonescu e în aceeași galeată ca Victor Ponta, e parte a unei lovituri de stat. Nu folosește la nimic că și-a schimbat discursul.   Dar dacă, deși așa ceva nu ar fi posibil, să trebuiască să aleg între Ponta și Antonescu, scrșnind din dinți, merg ți-l votez pe Antonescu”, a mai spus Băsescu.

”Klaus Iohannis ar putea fi fără probleme o soluție,  Johannis îmi pare mult mai proaspăt decât orice politician care bate televiziunile la București”, a mai spus șeful statului.

”E foarte important, când vii pe acel scaun, să ai niște opțiuni: eu am ales UE și America. Am avut o opțiune foarte clară despre cum văd România: în Uniunea Europeană și partener cu SUA. Mulți spuneau: ia uite, România, o țara mică, vrea să fie partener cu SUA”, a explicat șeful statului.  

PDL este un proiect închis

”Toate partidele cu rădăcini în 1990 și-au epuizat resursele de a face bine României. Este nevoie de o nouă clasă politică. Partidele actuale și-au terminat misiunea. 
 Generația de 40 de ani: Unii sunt politicieni de talia lui Ponta, că să nu zic de teapa lui Ponta, care e profund corupt.  Ponta minte cum respiră. E profund corupt și minte tot timpul. Va fi un dezastru fiecare lună în care omul ăsta rămâne la Palatul Victoria”, a spus Băsescu. 

 ”PMP s-a născut prematur, este un proiect pentru 2016. S-a născut partidul mai devreme și acum trebuie să între la europarlamentare.  PDL e proiect închis pentru mine, nici nu mai vreau să mai vorbesc despre ei. Am fost utili unii altora dar s-a terminat”, a explicat șeful statului. 
  

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă