16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportBăsescu: Guvernul de la Kiev are obligația să își restabilească autoritatea în...

Băsescu: Guvernul de la Kiev are obligația să își restabilească autoritatea în teritoriu

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că acțiunea Guvernului de la Kiev de a își restabili autoritatea în teritoriu este una corectă.

”Guvernul de la Kiev este obligat să își restabilească autoritatea în teritoriu. Acțiunea este una corectă. Trebuie însă făcută cu evitarea vărsării de sânge, dar este puțin probabil că nu vor fi și victime”, a declarat președintele Băsescu într-un interviu pentru Adevărul Live.

”Nu poți cu oameni mai mult sau mai puțin revoltați, mai mult sau mai puțin susținuți de Federația Rusă, să tolerezi pierderea de sub control a unor teritorii pe o așa zisă revoltă locală. Este clar că Federația Rusă are responsabilități majore în întreținerea și susținerea tacită în ceea ce se întâmplă la Slavinsk, la Donețk, Odessa.”, a adăugat președintele. 

Traian Băsescu consideră că Rusia are un obiectiv în a ajunge din nou la gurile Dunării, reiterând faptul că România nu s-ar afla nici atunci sub o amenințare iminentă. 

”Asta am spus-o tot timpul pentru că ar fi greșit să creăm o isterie inutilă. Nu putem să gândim că Federația Rusă ar ataca România pentru că ar însemna război între NATO și Federația Rusă. Acum vedem valoarea intrării noastre în NATO și mai ales ce am făcut după intrarea în NATO când am consolidat relația cu SUA”, a mai spus președintele. 

Cele mai citite

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...
Ultima oră
Pe aceeași temă