16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportBăsescu: Mesajul Victoriei Nuland despre corupție și oligarhi nu este adresat României

Băsescu: Mesajul Victoriei Nuland despre corupție și oligarhi nu este adresat României

 ”Mesajul Victoriei Nuland, referitor la coruție și oligarhi, nu este adresat României, este un mesaj regional. A fost în primul rând stimulat de situația din Ucraina. 
 În discuțiile care le-am avut cu doamna Nuland și cu vicepreședintele Biden de la declanșarea crizei din Ucrainei, unul dintre mesajele pe care le-am dat este că e vorba de o criză apărută ca urmare a abandonării direcției către UE, dar că, în piață, problema vine din corupția foarte mare din Ucraina”, a declarat președintele Traian Băsescu, duminică seara, la Realitatea TV. 
 

” De la instalarea adminsitratiei Obama, când am înțeles că aliații se retrag din Europa orientându-se către Pacific, i-am avertizat că zona nu este atât de unitară ca să asigure securitatea regiunii”, a mai spus Băsescu. 

 ”UE nu are pârghii să gestioneze derapajele, sunt prea slabe acele pârghii de care dispune.  România are o importanță crucială în regiune, nu este orice țară. Suntem a doua putere în regiune, după Ucraina. România are o expertiză, de care acum se lovesc toți”.

Traian Băsescu a mai vorbit și despre situația din Ucraina dar și despre relațiile dintre Românai și Rusia: ”Putin greșește dacă mă consideră anti-rus”.

 ”Nu cred că Rusia ar accepta pe teritoriul său – să ne aducem aminte Cecenia – astfel de evenimente. Ar trimite forțele de ordine și ar restabili ordinea. Sper ca președintele Putin să nu utilizeze momentul în care autoritățile de la Kiev hotărăsc să reinstaureze ordinea ca pe o scuză pentru a intra și a-și apăra cetățenii rusofoni”, a mai spus Băsescu. 

Șeful statului subliniază că ”Lavrov și Putin greșesc dacă mă consideră anti-rus. ÎI deranjează când spun Marea Neagră- lac rusesc, dar așa este. 
 Nu pot să mă fac că nu văd realitățile doar ca să nu supăr Rusia.  Acum, că sunt la sfârșit de mandat, Rusia trebuie să accepte că a ratat o ocazie să aibă o relație foarte bună cu România, la nivel de președinte, pentru că nu a acceptat realitățile”. 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă