15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportBăsescu: Ponta, un prim-ministru profund corupt

Băsescu: Ponta, un prim-ministru profund corupt

Preşedintele Traian Băsescu l-a criticat, joi, pe premierul Victor Ponta, pe care l-a acuzat de corupţie. Şeful statului l-a acuzat pe prim-ministru că a încercat să îşi ascundă “aranjamentele cu Roşia Montană” printr-o lege, că a vrut “să facă să dispară 400 de milioane de dolari datoraţi de Rompetrol” şi că ar fi transferat 2.800 de hectare de la Academia Agricolă la CJ Bistriţa.

Tootdată, Traian Băsescu a salutat, joi, decizia Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, de a proclama limba română ca limbă oficială în Moldova şi a apreciat că este unul din cele mai importante evenimente din ultimii ani.

Citeşte şi: Băsescu, despre comisa Călăraşi: Eu rezist şantajului de cea mai joasă speţă, de 8 ani. Voi fi solidar cu fiica mea

Citiţi declaraţiile preşedintelui în format LIVE TEXT :

Despre limba română, oficială în Republica Moldova

Exprim mulţumiri CCR a R. Moldova şi în special dnei Ana Guţu, deputat în Parlamentul Moldovei, şi Partidului Liberal Reformator.

Citeşte şi: Decizie istorică: Româna, limbă oficială în Republica Moldova

Este un act de dreptate faţă de actul de independenţă, faţă de  istoria cetăţenilor şi faţă de cei din R. Moldova care se simt români. Implicaţiile sunt extraordinar de profunde, ele intră în vigoare imediată, odată cu decizia Curţii. La UE, vom fi două state cu limba română limbă oficială.

Este una din cele mai mari bucurii pe care le-am avut în ultimii ani.

Este cel mai important eveniment din ultimii ani, a arătat preşedintele.

Despre buget:

Bugetul nu a ajuns la mine, se va primi luni, 9 decembrie.

Voi promulga imediat bugetul asigurărilor sociale.

Citeşte şi: LIVE TEXT. Băsescu: Se plătesc pensiile şi salariile din ianuarie şi fără bugetul aprobat în Parlament

Dl. premier Victor Ponta şi tata-socru, cu care s-a înţeles, gândesc că se pot folosi de comisiile de la Senat, care să ancheteze cum a luat fiica mea, Ioana, pământul, cred că mă pot impresiona. Eu rezist şantajului de cea mai joasă speţă al Antenei 3 de opt ani. O vreme a fost şi Realitatea, pe vremea când era administrată de SOV, şi acum este România TV.

Citeşte şi: Comisia anti-Băsescu: multă imagine, puţină substanţă

Eu ştiu că fiica mea a cumpărat cinstit pământul, orice ar scormoni, nu vor putea găsi nimic ilegal, nici la fiica mea şi nici la mine.

Mă uitam: Voronin îl cheamă in fata Parlamentului pre presedintele Timofti pentru ca eu am declarat ce am declarat, aşa face şi Ponta: o cheamă pe fi-mea, nici o deosebire între modul în care gândeşte Voronin şi modul în care gândeşte Ponta.

Cine poate să cumpere pământ, s-o facă, preţurile sunt acceptabile.

Ponta încercă să-şi ascundă propria corupţie sub acuzaţiile pe care mi le aduce mie, e un pirm-ministru profund corupt

A incercat sa faca sa dispara 400 mil dolari datorati de Rompetrol, ascunzandu-se sub o lege declarata neconstituţională

A vrut să-şi ascundă sub o lege aranjamentele cu Roşia Montană

E corupt pentru ca luat 2800 hectare de pamant de la academia agricola si le-a transferat la CJ Braila

Acciza la combustibil

Motivaţia pt care voi trimite bugetul de stat înapoi. Victor Ponta a crezut că se va ascunde sub scrisoarea transmisă şi aprobată de Fond, acesta este al doilea motiv pt care n-am semnat scrisoarea, voia să-şi ascundă furtul pt partid, pe care îl gestionează cu Dragnea.

A fost o televizune, cred că B1, care a prezentat acum câteva seri, mesajele transmise de la centrul pt activişti. Am rugămintea să căutaţi în lista de mesaje – “păi Băsescu de ce se opune la buget, că a semnat scrisoarea cu Fondul?” Ei erau convinşi că am semnat-o. Atât de ticăloasă le era gândirea – “tu ai semnat, tu ai aprobat asta, nu noi”.

Citeşte şi: Dragnea, lăsat să împartă banii pentru primari

N-am nici o obligaţie să introduc această acciză, era o obligaţie dacă aprobam memorandumul.

Îmi pare rău că liberalii intră în acest joc. 

Mă uitam la trucurile pe care încearcă să le prezinte: văd că le-a dat pe foaie – spuneţi că scade preţul la ţiţei, ei au văzut în SUA, nu în Europa. Sigur că în SUA, datorită creşterii producţiei de gaze de şist, e cererea mai mică de ţiţei şi preţul în SUA este 92 de dolari pe baril, faţă de Europa, unde este 100 de euro/ baril.

Se încearcă păcălirea oamenilor pt a obţine bani pt campanie şi asta a pus capac, este furt de la populaţie, nu este nevoie de această acciză pentru a închide bugetul.

Pune mai presus interesul propriu decât interesul naţional.

Despre autostrăzi

Lipsă de respect faţă de populaţie şi faţă de interesele României … până acum v-am prezentat hoţii, n-am văzut lipsă mai mare de respct pentru populaţie decât în această prezentare pe care a făcut-o Ponta. România se poate lega de Europa şi ţările în jurul ei prin oridoare: IV – Constanta Nadlac, IX – Giurgiu – Albita si VII – Dunarea.

Citeşte şi: Şase motive pentru care autostrăzile lui Ponta vor rămâne pe hârtie

Dacă Ponta va persista să prezinte acest proiect, nu-i voi da sprijin la Bruxelles să fie aprobat.

Oamenii ăştia nu gândesc foarte mult, mă îngrijorează acest lucru. Cum să nu-ţi dai seama că-ţi pierzi şi calitatea de ţară de tranzit dacă nu rezolvi cu Valea Oltului? Dacia si Renault la fiecare intalnire ridica aceasta problema a autostrazii spre vest, sa poate exporta cu costuri mai mici.

Tu, ca premier, să spui ‘otrăviti românii, că merge, că eu am nevoie de bani pentru campanie, să pun acciza, nu investiti sa reduceti nivelul de noxe din combustibil’. Mi se pare aberant si lipsit de orice responsabilitate. Cum să stopezi programul de imbunatatire a calitatii combustibililor doar ca sa faci rost de bani de campanie?

I-am propus premierului o cale de mijloc: nu introdu acciza de la 1 ianuarie şi dacă nu se încheie bugetul, poţi s-o introduci de la 1 iunie. A refuzat, are nevoie de bani pentru europarlamentare.

Ponta să mă caute dacă are nevoie de mine, are jigniri la fiecare declaraţie

Sincer? Nu, cred că a procedat corect, n-a furat pământ, nu are datorii la bancă, deci a făcut un lucru cinstit. (Dacă are ceva să-şi reproşeze faţă de împrumutul Ioanei Băsescu.)

Traian Băsescu face o declaraţie de presă la ora 17.30, la Palatul Cotroceni.

Ştire în curs de actualizare.

Cele mai citite

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...
Ultima oră
Pe aceeași temă