12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportBăsescu: Trebuie curăţată cloaca de la ASF. Ruşanu, Dăianu şi Ursache, cel...

Băsescu: Trebuie curăţată cloaca de la ASF. Ruşanu, Dăianu şi Ursache, cel mai bine plătiţi din lume pentru incompetenţă. Cer Parlamentului revocarea lor imediată

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut ministrului Muncii să îşi dea demisia dacă soţul ei nu are handicap.

”În ultima perioadă au fost unele evoluţii, dar acestea nu trebuie să ne facă să uităm de responsabilităţi. Fac un apel la Mariana Câmpeanu, dacă ştie că soţul dânsei nu are un handicap sever care să justifice încadrarea în categoria I de invaliditate, să îşi prezinte demisia. Aşează o pată extrem de urâtă pe emblema Guvernului şi aşa şifonată de acte de corupţie. Îl rog pe Ponta să o revoce pe doamna Ştefania Duminică secretar de stat în Ministerul Educaţiei pentru plagiat. Ştiu că este greu pentru că nu s-a autorevocat pe el, dar această doamnă a furat şi este bine să plece dintr-o funcţie de demnitate publică”, a spus Traian Băsescu.

Preşedintele a sancţionat votul din Camera Deputaţilor cu privire la cererea de arestare a lui Vlad Cosma.

”Consider că Parlamentul nu are dreptul să se substituie justiţiei. Un vot încurajat de prezenţa lui Victor Viorel Ponta. Şi de data aceasta a ţinut să fie solidar cu hoţii. Este un premier corupt, cu interese politice. Decizia de arestare a domnului Vlad Cosma ar fi trebuit să o iau un judecător”, a spus şeful statului.

Traian Băsescu a anunţat că premierul Victor Ponta încearcă să reorganizeze STS-ul din cauza unui memorandum cu firma chineză Huawei.

”Am solicitat astăzi şi am primit memorandul semnat de ministrul Nica cu firma Huawei din China. Semnarea memorandumului este aprobată de premierul Victor Viorel Ponta. Din lecturarea memorandumului este clar de ce vrea STS-ul la Guvern. Angajamentul cu firma chineză l-au obligat să lărgească spectrul de ofertă pentru această firmă. Îl avertizez public că nu va trece de CCR legea privind reorganizarea STS. Securitatea unei ţări nu se dă pe mână unei ţări străine”, a menţionat preşedintele.

Băsescu a cerut, de asemenea, demiterea conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară.

”Cer Parlamentului revocarea imediată conducerea ASF-ului. Este o cloacă unde şi-au găsit loc de parcare toţi clienţii politici, altfel incompetenţi. Fie că vorbim de Ruşanu, Dăianu, Ursache, soţia domnului Chiţoiu, Dan Mircea Popescu, doamna Zgonea, consilierii prim-ministrului. Trebuie făcut curăţenie. Se pare că domnii Ruşanu, Dăianu şi Ursache sunt cei mai bine plătiţi din lume pentru incompentenţă.

Dacă priviţi la componenţa ASF-ului, parcă ar fi arborele genealogic al USL-ului. Este reprezentativ pentru clientelism şi pentru incompetenţă. Cer Parlamentului, care controlează ASF-ul să îşi ia rolul în serios şi să cureţe ASF-ului şi să stabilească un mecanism corect de desemnare a membrilor”, a explicat Băsescu.

Traian Băsescu a avertizat că disputa dintre liderii USL va crea probleme în absorbţia fondurilor europene.

”Avem o criză de oameni lipsiţi de responsabilităţi şi de maturitate şi o criză artificială şi mă refer aici şi la Victor Ponta şi la Crin Antonescu. De trei săptămâni asistăm la dispută de orgolii. Programele operaţionale nu pot fi declanşate din cauza acestei dispute. În lipsa unui masterplan pe Transporturi, nu se pot declanşa programele operaţionale. Dacă luăm în considerare termenele realiste, vom constata că şi dacă se vor încadra să transmită masterplan-ul în aprilie, Comisia Europeană ar fi pe picior de plecare. Practic, din punct de vedere al absorbţiei fondurilor de coeziune, anul 2014 este piedut din amatorism”, a declarat Traian Băsescu.

”În propun public lui Ponta să cedeze la propunerea PNL de a-l avea pe Klaus Iohannis vicepremier ceea ce ar debloca lucrurile. Doi politicieni se joacă de-a Guvernul în condiţiile în care la frontiera noastră avem un conflict deschis. Ar fi foarte uşor ca analiştii să includă şi România în această zonă de instabilitate. Apelul meu public la cei doi lideri ai USL este să găsească o soluţie. Nu-i niciun capăt de ţară dacă Iohannis va fi vicepremier”, a precizat Băsescu.

Preşedintele a anunţat că România va fi de acord cu aplicarea de sancţiuni pentru Ucraina, dar nu de natură economică.

”În ceea ce priveşte Ucraina, am avut astăzi o discuţie cu structuri. Aprecierea generală este că România trebuie să arate deplină stabilitatea. România este pregătită să preia un flux de imigranţi, dacă este nevoie. În ceea ce priveşte situaţia din interiorul Ucrainei, punctul meu de vedere bazat şi pe informaţii este că s-a trecut un prag şi nu se mai poate merge mai departe. Este adevărat că forţele de ordine au fost provocate, dar răspunsul a fost disporţionat. Principala responsabilitate revine statului, care a răspuns cu o forţă disproporţionată. Fac un apel la cei trei lideri ai opoziţiei să nu îşi combine mişcările cu cele generate de grupurile extremiste care de fapt au generat confruntările. Sunt convins că ambele părţi pot găsi resurse pentru a îndrepta spre o soluţie democratică în România. Întreaga Europa va fi afectată dacă lucrurile scapă de sub control în Ucraina”, a afirmat Băsescu.

Şeful statului şi-a manifestat îngrijorarea faţă de evenimentele din Transnistria care pot destabiliza regiunea.

”Transnistria este un focar de provocări. Votul din Găgăuzia prin care se fixează opţiunea Eur-asiatică şi de asemenea dezbaterile din Taraclia, precum şi preconizatul referendum din zona Bălţi pentru opţiunea către Uniunea eurasiatică, ne fac să privim cu îngrijorare la stabilitatea Republicii Moldova. Vecinătatea cu o Ucraina este, de asemenea, un risc major şi pentru Republica Moldova. Fac această declaraţie publică pentru că va fi în mod cert preluată şi în cancelariile europene. Îmi manifest îngrijorarea faţă de riscul major de destabilizare în regiune”, a menţionat Traian Băsescu.

Preşedintele a încheiat cu un apel public către liderii USL: Ponta şi Antonescu, chiar nu sunt responsabili? Încetaţi criza!

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...

David Beckham a împlinit 49 de ani. Mesajul fetelor de la Spice Girls

David Beckham a împlinit 49 de ani și a primit felicitări din partea celor dragi, inclusiv din partea Spice Girls, trupă din care a...

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...
Ultima oră
Pe aceeași temă