6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportBăsescu: Tricolorul simbolizează evoluţia naţiunii române. Suntem într-un moment de cumpănă, solidaritate...

Băsescu: Tricolorul simbolizează evoluţia naţiunii române. Suntem într-un moment de cumpănă, solidaritate este singura soluţie

Traian Băsescu a participat astăzi la ceremoniile organizate pentru celebrarea Zilei Drapelului.  Cu această ocazie, Băsescu a ţinut un discurs în care a spus că unii oamenii au uitat de semnificaţia tricolorului, dar că el “îl are mereu în suflet” şi că întotdeauna oamenii vor găsi “resursa de a merge înainte” în acest simbol.

“Sunt oameni care trec pe lângă tricolor ca pe lângă un stâlp de iluminat, este proba faptului că am uitat să avem în viaţa de zi cu zi ca referinţă valorile noastre. Tricolorul trebuie purtat în suflet, eu acolo îl am mereu”, a declarat preşedintele.

Băsescu a îndemnat românii să iubească drapelul naţional şi a urat “La Mulţi Ani!”, atât drapelului naţional, cât şi tuturor românilor.

“Tricolorul i-a însoţit pe români în toate momentele dificile, momente de glorie, dar şi de amărăciune. Independenţa ne-am câştigat-o sub tricolor, primul război Mondial l-am desfăşurat sub tricolor, la fel şi Marea Unire şi cel de-al doilea război mondial şi revoluţia din 1989. Tricolorul simbolizează toată evoluţia naţiunii române, este definiţia noastră, în el regăsim pământul ţării, istoria noastră şi viitorul nostru. Găsim reprezentată fiecare familie, fiecare părinte, copil, bunic şi viitorul lor.

Suntem într-un moment în care părem că nu înţelegem că avem nevoie de solidaritate mai mult ca oricând, astăzi este din nou un astfel de moment, în care lumea se îndreptă spre o perioadă în care nimeni nu ştie ce se va întâmpla, un moment de cumpănă în care singura soluţie este solidaritate pentru a trece de problemele ce ne rezervă viitorul. Iar singurul simbol care ne uneşte este tricolorul”,  a spus Băsescu în timpul ceremoniei.

Preşedintele României a vorbit şi despre istoria tricolorului. “Tricolorul are istoria lui, până şi drapelul naţional al acestul neam s-a născut din frământări. Prima consemnare de a arbora drapelul naţional vine din 1834.  Guvernul provizoriu al Revoluţiei de la 1848 emite decretul cu nr.1 prin care tricolorul devine steag al tuturor românilor, dar consemnarea tricolorului ca drapel oficial se face o dată cu Unirea Principatelor sub Alexandru Ioan Cuza”, a declarat Traian Băsescu. 

La ceremonia desfăşurată în Piaţa Tricolorului, în faţa Cercului Militar Naţional  mai sunt prezenţi ministrul Apărării, Gabriel Oprea, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, dar şi mai mulţi oficiali militari.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă