15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportBăsescu: Următorul proiect de ţară al României, unirea cu Basarabia

Băsescu: Următorul proiect de ţară al României, unirea cu Basarabia

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la TVR 1, că unirea Moldovei cu România se va întâmpla deoarece ”sângele apă nu se face”.

”Un popor, când are ocazia să fie împrenă, nu va renunţa. Nu mizez pe oameni politici, toată acţiunea mea legată de Republica Moldova a fost legată de ideea că poate ne vom uni, ştiu că nu e momentul acum, dar (…) acest lucru se va întâmpla, pentru că sângele apă nu se face”, a spus preşedintele la TVR 1.

Băsescu a susţinut că ”aderarea Ucrainei se joacă până în ultima clipă”. Dacă ţara est europeană nu va adera, atunci va apărea ”un pericol” pentru Moldova, dar şi pentru România.

”Este în interesul nostru naţional ca Ucraina să avanseze spre Uniunea Europeană. (…) Rusia nu trebuie condamnată, ştim toţi care este politica Rusiei, de a-şi impune supremaţia în spaţiul ex-sovietic. Federaţia Rusă fără Ucraina nu este la fel de puternică”, a spus Băsescu.

”În condiţiile în care Ucraina face pasul înapoi, România va trebui să continue susţinerea Moldovei şi chiar să o intensifice. Următorul proiect de ţară pentru România este: Vrem să ne întregim ţara”, a mai spus preşedintele.
Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă