12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportBlaga: Imaginea României în străinătate este făcută pulbere de Executiv

Blaga: Imaginea României în străinătate este făcută pulbere de Executiv

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, crede că preşedintele Băsescu i-a cerut Ecaterinei Andronescu să dea o declaraţie pe propria răspundere că nu a plagiat deoarece şeful statului “nu doreşte să aibă probleme, pentru că oricum imaginea României în străinătate este făcută pulbere de Executiv”, relatează Mediafax.

Blaga a fost întrebat cum comentează solicitarea preşedintelui Traian Băsescu adresată Ecaterinei Andronescu propusă pentru funcţia de ministru al Educaţiei de a da o declaraţie pe propria răspundere că nu a plagiat.

“Eu cred că, în acest context politic în care acuzele de plagiat curg, nu ar mai vrea să aibă încă un ministru cu problemă, mai ales un ministru al învăţământului, vedeţi care a fost soarta tuturor până acum, inclusiv a domnului ministru Pop, înţeleg că este într-o situaţie chiar mai delicată decât a fost la momentul respectiv fostul nostru ministru al Muncii şi atunci nu doreşte să aibă probleme, pentru că oricum imaginea României în străinătate este făcută pulbere de Executiv”, a precizat Vasile Blaga.

Preşedintele Traian Băsescu apreciază potrivit ca ministrul desemnat al Educaţiei Ecaterina Andronescu să depună la cabinetul premierului o declaraţie pe propria răspundere că în teza sa de doctorat nu a plagiat şi să se asigure că nu se află în stare de incompatibilitate.

Administraţia prezidenţială anunţă că ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către Ecaterina Andronescu în funcţia de ministru al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va avea loc la Palatul Cotroceni, luni, 2 iulie, la ora 18.00.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă