13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportBoc răspunde acuzaţiilor privind angajările ilegale de la Romatsa

Boc răspunde acuzaţiilor privind angajările ilegale de la Romatsa

Fostul premier Emil Boc a declarat că cei doi foşti consilieri ai săi care au fost angajaţi la Romatsa au respectat procedurile legale, relatează Mediafax.

“Din câte ştiu, au fost angajaţi potrivit procedurilor legale, salariile bănuiesc că sunt salariile pe care le au toţi cei de la Romatsa, ştiu că era o structură autofinanţată, cu regim, din câte cred eu, special. Cât timp am lucrat cu ei şi-au făcut datoria, din câte ştiu nu lucrează şi nu au avut nicio tangenţă cu securitatea zborurilor sau cu aşa ceva, lucrând la serviciile suport, ceva servicii administrative, atât pot să vă spun”, a afirmat Emil Boc.

Întrebat de jurnalişti dacă a intervenit pentru ei sau i-a recomandat în vreun fel, Emil Boc a răspuns: “Nici într-un caz”.

De asemenea, Boc a fost întrebat dacă unul dintre ei a lucrat ca şofer.

Citeşte şi: ROMATSA: angajări fictive pentru piloşi de partid. Cum au ajuns şoferii, soţiile şi secretarele experţi în trafic aerian

“Au fost consilieri la cabinetul primului ministru, la serviciul protocol şi servicii administrative. Probabil că au lucrat înainte ca să se poată întreţine, sunt oameni care au crescut de jos, nu sunt oameni care să vină de prin cabinete, au crescut ca toţi oamenii care au făcut o facultate şi au muncit”, a spus Boc.

Întrebat dacă aceştia aveau pregătirea necesară pentru funcţiile ocupate la Romatsa, Boc a răspuns: “Eu nu sunt expert în angajări, din câte ştiu sunt conform procedurilor legale, lucrând la serviciile conexe, suport administrativ, mai mult întrebaţi-i pe cei de resort”.

Citeşte şi: VIDEO. Angajări ilegale la Romatsa. Guvernul face un control

Romatsa a angajat, în 2011, doi consilieri ai premierului de atunci, Emil Boc, dintre care unul a fost şoferul acestuia la PDL, cu avizul secretarului general al Ministerului Transporturilor Gheorghe Dobre, deşi competenţa de angajare revenea directorului regiei, transmitea, sâmbătă, Guvernul.

Cei doi, Darius Pintilie şi Marius Buzea, au fost angajaţi ca inginer/inspector de specialitate/referent de specialitate/expert în servicii de trafic aerian.

Conform Guvernului, Darius Pintilie lucrase anterior ca fotograf, agent de vânzări şi inspector la Primăria Cluj-Napoca şi consilier personal al prim-ministrului Emil Boc, absolvind Facultatea de Mecanică, iar Marius Buzea a lucrat ca şofer la PDL şi ca şi consilier al premierului Boc, absolvind Facultatea de Ingineria Produselor Alimentare.

Informaţiile sunt prezentate într-un raport al Corpului de Control al Guvernului efectuat la Romatsa, pentru care Executivul a decis să sesizeze Parchetul, arătând că s-a constatat angajarea la Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (Romatsa), cu încălcarea prevederilor legale, a unor colaboratori, consilieri sau rude ale unor demnitari.

Cele mai citite

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă