6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportCamera Deputaţilor a adoptat noile proceduri de insolvenţă

Camera Deputaţilor a adoptat noile proceduri de insolvenţă

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 212 de voturi "pentru", 111 "împotrivă" şi 8 abţineri, proiectul de lege privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, informează Mediafax. PNL şi PDL au anunțat că vor ataca proiectul al Curtea Constituţională.

Reprezentanţii PNL au spus, după vot, că proiectul de lege "încalcă grav dreptul la apărare al celor care trebuie să plătească pentru a vedea că sunt parte într-o procedură". De asemenea, liberalii au susţinut că după ce această lege va fi publicată în Monitorul Oficial, angajaţii societăţilor mari cu probleme "vor trebui să se roage la Dumnezeu pentru ca distribuitorii de gaze şi electricitate să aibă grijă de ei".

Liderul deputaţilor PDL, Gheorghe Tinel, a precizat că PDL a votat împotriva proiectului de lege şi au textul pregătit pentru atacarea legii la Curtea Constituţională. "Le spunem colegilor de la PNL că avem deja textul pentru atacul la CC pregătit. Dacă doriţi, veniţi alături de noi ca să demonstrăm puterii PSD că şi în acest caz greşesc, cum au greşit de nenumărate ori", a spus Gheorghe Tinel.

Deputatul Remus Cernea s-a arătat nemulţumit de faptul că deputaţii nu au avut raportul pentru a vota cunoscând prevederile lui.

Raportul Comisiei juridice la acest proiect de lege a cuprins peste 1.000 de amendamente adoptate, având peste 100 de pagini, reprezentanţii PDL, PNL şi ai PPDD criticând graba cu care acest proiect de lege a fost adoptat în plenul Camerei Deputaţilor.

PNL a cerut în timpul dezbaterilor retrimiterea proiectului la Comsie, dar solicitarea liberalilor a fost repsinsă la vot de plen. De asemenea, Alina Gorghiu (PNL) a criticat faptul că proiectul de lege nu cuprinde prevederi privind insolvenţa persoanelor fizice, arătând că peste 1.000 de oameni ar avea nevoie de acest lucru. "Suntem singura ţară din UE, în afară de Ungaria, care nu are insolvenţa persoanelor fizice", a spus Gorghiu.

Deputaţii PDL au părăsit sala de plen în timpul dezbaterilor proiectului, nemulţumiţi de graba dezbaterii şi de faptul că ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, nu a răspuns la obiecţiile ridicate de ei.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, la început, că proiectul de lege supus adoptării "propune de fapt un Cod al insolvenţei", punând alături toate reglementările ce guvernează mecanismele de insolvenţă adresate ordonatorilor economici.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă