14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportCe a declarat Antonescu despre anunţul lui Orban

Ce a declarat Antonescu despre anunţul lui Orban

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, pentru Mediafax, că anunţul deputatului PNL Ludovic Orban privind susţinerea unei moţiuni de cenzură împotriva Cabinetului condus de Victor Ponta este unul “strict personal”, iar PNL nu intenţionează să susţină vreo moţiune de cenzură.

“Eu nu comentez declaraţiile domnului Orban, precizez doar că declaraţia privitoare la moţiune de cenzură e un punct de vedere strict personal al domnului Orban. PNL face parte din Guvern şi bineînţeles că în această situaţie nici nu intenţionează să iniţieze sau să susţină vreo moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern”, a declarat Antonescu.

Deputatul PNL Ludovic Orban susţine că va vota orice moţiune de cenzură împotriva premierului Victor Ponta, despre care afirmă că este “un hibrid nereuşit” între “capitalismul lui Năstase”şi “comunismul lui Iliescu”, nemulţumit fiind de declaraţiile premierului făcute la Roşia Montană.

“Ieri, privindu- l pe Ponta, l-am văzut aievea pe Ion Iliescu al anilor 90, mulţumind minerilor după reprimarea brutală a Pieţei Universităţii. Este adevărat că nu avea decât casca (nou- nouţă, de altfel ca şi toţi ceilalţi asa-zişi mineri, care nu mai sunt mineri din 2006) nefiind dotat şi cu lămpaş sau bâtă. Este adevărat că nu a adus minerii la Bucureşti, dar a făcut un lucru mult mai grav: a promis minerilor că îi ia pe parlamentari de guler şi îi aduce să voteze în mină. Este adevărat că nu a înfierat cu mânie proletară protestatarii din Piaţa Universităţii, însă a făcut un lucru şi mai grav, afirmând: «nimeni nu are voie să spună nu»”, scrie Orban pe Facebook.

Citeşte şi Orban: Votez orice moţiune de cenzură împotriva lui Ponta, “hibrid nereuşit” între Iliescu şi Năstase

El avertizează că va vota orice moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Ponta.

“Îl anunţ pe această cale pe domnul Ponta că voi vota orice moţiune de cenzură se va depune împotriva cabinetului său şi că voi face toate demersurile posibile pentru a îmi convinge colegii liberali că acest hibrid nereuşit între capitalismul lui Nastase (vezi PETROM, ALRO, BECHTEL etc. ) şi comunismul lui Iliescu trebuie să plece din fruntea guvernului României”, scrie Orban.

Vineri, deputatul PNL a cerut, într-o postare pe Facebook referitoare la Roşia Montană, demisiile “de onoare” ale premierului Victor Ponta şi ministrului Dan Şova.

Minerii de la Roşia Montană, care s-au blocat în subteran de cinci, respectiv trei zile, au ieşit din mină, duminică seară, după aproape o oră de la momentul în care premierul Victor Ponta a coborât la ei, primul-ministru spunându-le acestora că le va aduce Comisia parlamentară.

Premierul a ieşit din subteran alături de minerii care protestau acolo de miercuri, respectiv de vineri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Le-am promis că se face comisie şi aducem aici comisia, să se decidă aici”, a afirmat premierul Victor Ponta, la ieşirea din galerie.

Totodată, primul-ministru a declarat că nimeni nu se poate antepronunţa în privinţa situaţiei minerilor de la Roşia Montană, pentru că “nu ştiu ce viaţă au oamenii aceştia”.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă