7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportCristian Preda DEZVĂLUIE cine trebuia să candideze din partea PDL împotriva lui...

Cristian Preda DEZVĂLUIE cine trebuia să candideze din partea PDL împotriva lui Voiculescu, Antonescu şi Tăriceanu

Fostul prim-vicepreşedinte al PDL Cristian Preda îl acuză pe preşedintele formaţiunii politice, Vasile Blaga, că a denaturat realitatea atunci când a spus că i-a propus să candieze la alegerile parlamentare, dar a refuzat.

Totodată, Preda dezvăluie ce plan de bătaie pentru recâştigarea electoratului din Bucureşti a propus şi cm i-au răspuns Vasile Blaga şi Adriean Videanu.

“(…) într-o emisiune (…), V. Blaga s-a arătat dezamăgit de demisia mea din poziţia de prim-vicepreşedinte. Şeful PDL a adăugat că mi-ar fi propus să candidez ‘la locale’ (se gândea probabil la parlamentare, dar nu a găsit cuvântul potrivit) şi că aş fi refuzat. Mă simt obligat să reacţionez, fiindcă e vorba despre o denaturare a realităţii.

E ca într-un banc de la Radio Erevan: nu el mi-a cerut şi eu am zis “nu”, ci eu am propus şi PDL n-a acceptat. Mai precis, lucrurile au stat aşa: la mijlocul lui septembrie, le-am prezentat domnilor V.Blaga şi A.Videanu (responsabil pentru filiala din Bucureşti) un plan care prevedea ca trei deputaţi europeni să candideze la alegerile pentru Parlamentul României, şi anume Monica Macovei – împotriva lui Dan Voiculescu, eu – împotriva lui Crin Antonescu şi fostul premier Stolojan – împotriva fostului premier Tăriceanu”, scrie Cristian Preda pe blogul personal.

Citeşre şi Cristian Preda: Am demisionat din conducerea PDL pentru că am asumat ca obiectiv 30% la alegeri

“Planul a fost discutat cu puţine persoane, fiindcă voiam să fie candidaturi-surpriză. Miza era refacerea scorului PDL în Bucureşti, după experienţele nefericite din trecutul recent, şi anume eşecurile lui V.Blaga şi S.Prigoană de la primărie. Răspunsul a fost de tipul: să vedem, să analizăm.

Analiza îmbrăţişată de V. Blaga îi spunea că prejudiciul adus PDL de plecarea unor lideri din colegiile bucureştene va fi accentuat de nişte candidaturi asumate de deputaţi europeni în capitala ţării. Nu aş fi relatat asemenea chestiuni interne, dacă V. Blaga nu ar fi făcut afirmaţii inexacte. Cred că în acest moment, opoziţia faţă de USL e mai importantă decât polemici cu miză strict personală. Aşa că, din punctul meu de vedere, ar trebui să ne oprim aici”, subliniază europarlamentarul PDL.

USL a închis toate colegiile din Bucureşti, la alegerile parlamentare din 9 decembrie, ARD suferind în Capitală una dintre cele mai usturătoare înfrângeri. Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, l-a avut contracandidat de la ARD pe Iulian Crăciun, liderul PNL Crin Antonescu a candidat în cele din urmă în Teleorman, unde din partea ARD a candidat Marin Ţole, iar Călin Popescu Tăriceanu a câştigat în colegiul său în faţa candidatului ARD Augustin Ofiţeru.

Citeşte şi LIVE TEXT. Ziua Judecăţii în PDL. Vasile Blaga: Nu mi-a cerut nimeni DEMISIA. Partidul va avea CONVENŢIE NAŢIONALĂ în luna mai. Cristian Preda şi Sever Voinescu, MARII DEMISIONARI

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă