7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportFratele lui Laszlo Tokes candidează împotriva lui Marko Bela

Fratele lui Laszlo Tokes candidează împotriva lui Marko Bela

Tokes Andras, fratele lui Tokes Laszlo, candidează în Mureş, din partea PCM-PPMT, împotriva fostului lider UDMR Marko Bela, despre care spune că şi-a pierdut credibilitatea, întrucât “a fugit ca şi copiii de la ore” când pe ordinea de zi a Parlamentului a apărut proiectul de autonomie, scrie Mediafax.

Tokes Andras, fratele europarlamentarului Tokes Laszlo, figurează ca şi candidat din partea PCM-PPMT în Colegiul 2 Senat din Mureş, unde fostul preşedinte al UDMR Marko Bela încearcă să obţină un nou mandat de senator.

Fost consilier judeţean UDMR, Tokes Andras a părăsit Uniunea în urmă cu câţiva ani şi s-a înscris în PCM, candidând din partea acestei formaţiuni la şefia Consiliului Judeţean Mureş în 2008, când a obţinut puţin peste cinci la sută din voturi.

Tokes Andras a declarat, luni, presei, cu ocazia înscrierii listei de candidaţi PCM-PPMT la Biroul Electoral Judeţean Mureş, că nu s-a gândit ce şanse are contra lui Marko Bela, dar că nu ar fi putut dormi liniştit dacă l-ar fi lăsat să fie unicul candidat al maghiarimii.

Tokes a susţinut că Marko Bela şi-a pierdut credibilitatea după ce a candidat cu sloganul “Împreună pentru autonomie” în 2008, iar în acest an “a fugit ca şi copiii de la ore” când pe ordinea de zi a Parlamentului a apărut proiectul de lege privind statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc.

“Candidez în Colegiul 2 (Senat), contra lui Marko Bela. Nici nu m-am gândit ce şanse (am), eu mă gândesc că după atâtea decepţii ale alegătorilor, normal că am şanse contra domnului Marko – mai ales că dânsul a câştigat acum patru ani cu lozinca «Împreună pentru autonomie» şi acum, împreună cu domnul Frunda, când era vorba la Parlament să voteze statutul autonomiei, a fugit ca şi copiii mei de la şcoală de la ore. Păi ce credibilitate poate să aibă? Dacă are credibilitate după acest fapt, înseamnă că fiecare popor îşi merită şefii. Dacă aşa aleg, eu n-am ce să fac. Nu vreau să spun mai mult despre credibilitatea actualilor conducători ai UDMR. Eu încerc să spun încă o dată: pe mine să nu mă conducă. N-aş putea să dorm bine dacă aş lăsa să fie singur candidat al maghiarimii domnul Marko, care acum patru ani spunea altceva şi peste patru ani, când într-adevăr poate să lupte pentru autonomie, mă apucă râsul, atunci fuge, ca elevii mei de la ore. N-aş putea dormi liniştit”, a spus Tokes Andras.

El a amintit că a spus că se retrage din politică cât timp Szasz Jeno e preşedintele PCM, iar acum “s-a reactivat”, dat fiind că acesta a plecat.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Marko Bela nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere.

În urmă cu patru ani, Marko Bela şi-a obţinut mandatul de Senator în Colegiul 2 din Mureş cu peste 50 la sută plus unu din sufragii.

Toţi candidaţii PCM Mureş vor candida sub sigla PPMT la alegerile parlamentare, lista comună a celor două formaţiuni fiind înregistrată, luni, la Biroul Electoral Judeţean, în timp ce liderul PCM, Biro Zsolt, spune că membrii formaţiunii care apar sub sigla PPMT nu sunt candidaţi ai PCM.

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă