4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSportGeoană, acuzat în BPN că ar discuta cu apropiaţi formarea unui nou...

Geoană, acuzat în BPN că ar discuta cu apropiaţi formarea unui nou partid, riscă excluderea – surse

Lideri ai PSD au acuzat, la şedinţa BPN de miercuri, că fostul preşedinte al formaţiunii Mircea Geoană ar intenţiona, împreună cu câţiva apropiaţi, printre care Ion Toma şi Florentin Gust, formarea unui partid nou sau a unei platforme în interiorul PSD, susţin surse din conducerea social-democrată.

Surse din conducerea PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că la discuţia despre sancţionarea lui Ion Toma, mai mulţi vicepreşedinţi au ridicat problema lui Mircea Geoană, acuzându-l că ar pune la cale iniţierea unei platforme critice în interiorul PSD sau formarea unui nou partid.

Potrivit surselor citate, Adrian Năstase le-ar fi spus membrilor BPN că Geoană, Toma, deputaţii Florentin Gust şi Radu Coclici, precum şi alţi apropiaţi ai lui Geoană din teritoriu s-ar fi întâlnit săptămâna trecută la Hotel Ramada.

Discuţia de la Ramada, potrivit relatărilor din BPN, s-ar fi concentrat asupra iniţierii demersurilor de înfiinţare a unui nou partid, propunerea fiind făcută de Toma.

Sursele citate au arătat că, potrivit discuţiilor din BPN, Geoană i-ar fi convins pe apropiaţi că ar fi mai oportună iniţierea unei platforme în interiorul PSD, care să se poziţioneze critic faţă de actuala conducere.

Aceleaşi surse au declarat că, în BPN, Adrian Năstase ar fi arătat şi câteva formulare distribuite la Ramada, unul din punctele din formulare referindu-se la identificarea tuturor membrilor PSD nemulţumiţi faţă de actuala conducere, inclusiv a celor care au plecat în ultima vreme din partid.

Sursele au arătat că majoritatea membrilor BPN au ridicat problema sancţiunii lui Geoană, aflat deja în interiorul unei suspendări de şase luni din partid.

“Toată lumea care a vorbit a spus că aşa ceva este inacceptabil. Este clar că face jocurile altcuiva, că face jocurile lui Băsescu”, au relatat sursele citate.

Potrivit acestora, după ce s-a ridicat problema excluderii lui Geoană, Victor Ponta a propus ca, împreună cu Adrian Năstase şi Ion Iliescu, să aibă o discuţie lămuritoare, luni, atât cu Geoană, cât şi cu Toma.

Potrivit surselor din conducerea PSD, la următoarea şedinţă a BPN s-ar putea pune din nou problema excluderii lui Geoană din partid. “Noi ne batem să îi ţinem funcţia la Senat, iar el ne lucrează din interior”, au susţinut aceleaşi surse, care au apreciat că acesta ar putea să nu mai fie nici membru al PSD, nici preşedinte al Senatului.

BPN al PSD a decis, în 13 decembrie 2010, suspendarea lui Mircea Geoană pentru şase luni din PSD.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, miercuri, că senatorul Ion Toma a fost suspendat din partid pentru o perioadă nedeterminată, propunerea PSD Olt de excludere a acestuia fiind “amânată” până la o “discuţie lămuritoare”, care va avea loc lunea viitoare.

 

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă