13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportHunor: Noul guvern ungar poate promova interesele maghiarilor din Transilvania

Hunor: Noul guvern ungar poate promova interesele maghiarilor din Transilvania

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, luni, că noul guvern care va fi format în Ungaria poate promova interesele maghiarilor din Transilvania atât pe plan regional, cât şi la Bruxelles, conform MTI, relatează Mediafax.

Potrivit lui Kelemen Hunor, rezultatul alegerilor din Ungaria vorbeşte de la sine.

Există interesul reciproc ca Guvernul să iniţieze un dialog şi să caute un consens cu toate partidele democratice din Ungaria pe tema problemelor etnicilor maghiari din Bazinul Carpatic, a adăugat Hunor.

"Problemele etnicilor maghiari din afara graniţelor nu trebuie să fie subiect de disensiuni în Ungaria", a adăugat Hunor, apreciind că, în următorii ani, cea mai importantă provocare va fi introducerea măsurilor de protejare a minorităţilor în directivele Uniunii Europene.

"Ungaria şi partidele parlamentare ungare pot avea contribuţii majore la acest obiectiv prin dialogul în cadrul UE şi prin consolidarea solidarităţii care a fost stabilită", a subliniat Hunor.

O atenţie specială trebuie acordată etnicilor maghiari din Transcarpatia şi din Voivodina, pentru a-i asigura că şi ei vor fi incluşi, chiar dacă ţările lor încă nu sunt membre UE, a încheiat Kelemen Hunor.

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă