9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportIlie Sârbu: Băsescu are nevoie de tratament psihiatric

Ilie Sârbu: Băsescu are nevoie de tratament psihiatric

Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu a afirmă, într-un comunicat, că preşedintele Traian Băsescu are nevoie de tratament psihiatric, pentru că suferă de psihoză paranoidă, exorcizarea fiind ultima soluţie care l-ar mai putea face să devină om.

Potrivit lui Ilie Sârbu, "cazul Comisiei parlamentare de anchetă privind restituirile de terenuri din comuna Nana, judeţul Călăraşi îl scoate din minţi pe Traian Băsescu". "A ajuns atât de exasperat încât, aproape ca niciodată, atacurile de la tribuna prezidenţială sunt din ce în ce mai dese şi mai furibunde. Un prezidiu pe post de tarabă în piaţă, folosit pentru interese de familie. Îndrăzneala muritorilor de rând de a-şi apăra drepturile fireşti i se pare de neconceput, simte, se comportă şi trăieşte ca un dictator demn de ură, în faţa căruia «ţigăncile împuţite», «tonomatele», «păsăricile», «şantajistele de profesie», «procurorii rataţi» şi «tâmpiţii» pe care îi scoate şcoala românească trebuie să aplece capul", se arată în comunicatul de presă.

Liderul senatorilor PSD afirmă că "Traian Băsescu suferă de psihoză paranoidă, şi atribuie defectele sale unor oameni pe care îi consideră mincinoşi, profund corupţi şi incompetenţi".

"Ştiu că nu a uitat că a fost demis cu votul a 7,4 milioane de oameni, însă boala din el îi întunecă mintea, nu poate concepe că românii îl percep ca un ilegal, ca un impostor, ca o ruşine pentru România! Ne minte pe noi şi se minte pe sine însuşi! Foloseşte justiţia ca un scut pentru propriile ilegalităţi, se autovictimizează, se erijează în salvatorul ei, singurul apărător al justiţiei, «conducător suprem al partidului, statului şi armatei». Uzează de numele partenerilor europeni şi americani în încercarea de a se da drept „alesul” acestora, spunând că nimic şi nimeni nu îl mai poate impresiona", mai spune senatorul PSD.

"Unii spun că a folosit împotriva colegei noastre, senatorul Gabriela Firea, un procedeu specific mafioţilor, securiştilor şi teroriştilor, eu spun că Traian Băsescu are nevoie de tratament psihiatric, aşa cum am mai spus şi în alte dăţi, exorcizarea fiind ultima soluţie care l-ar mai putea face să devină om", se mai precizează în comunicatul de presă.

Ilie Sârbu îl atacă şi pe fostul partener de guvernare, liderul PNL Crin Antonescu: "Cât despre Crin Antonescu… apare şi el în peisaj ca o căprioară naivă în speranţa că ceea ce spune ar putea părea interesant. Din păcate, nu face decât să-şi mai ştirbească din puţina demnitate care i-a mai rămas până să devină, în curând, un politician uitat, căci cu apelativul «maimuţoi» deja a fost catalogat de Traian Băsescu".

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că săptămâna viitoare îşi va muta biroul la sediul MApN, unde va avea întâlnirile şi activităţile oficiale, aparatul de lucru rămânând la Guvern, motivul gestului său ţinând de evitarea "înscenărilor lui Băsescu şi ale presei".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că "soluţia de a se ascunde într-un buncăr la Ministerul Apărării arată că premierul şi-a pierdut controlul", "nu mai deosebeşte instituţiile" şi că este "laş".

"Victor Viorel are o problemă de nervi, a cedat nervos, i se pare că numai Armata îl mai poate apăra de furia baronilor, de a mea sigur nu are de ce să se ferească, pentru că eu nu sunt furios pe el, eu sunt la stadiul la care deja de un timp bun îl compătimesc pentru cum a ajuns, din păcate trage şi ţara după el", a spus Băsescu.

El a mai spus că nu a auzit ca vreun alt premier "să se fi retras în bucărul de la Ministerul Apărării".

"Cred că a cedat nervos Victor Viorel. Este unic în Europa şi ca atitudine şi ca soluţie. N-am auzit de 25 de ani de la Revoluţie şi cu atât mai puţin în ultimii 10 de ani de când cunosc toţi premierii din Uniunea Europeană ca vreunul să se fi retras în buncărul de la ministerul apărării", a spus Băsescu.

Potrivit lui Traian Băsescu, "soluţia de a se ascunde într-un buncăr la Ministerul Apărării arată că premierul şi-a pierdut controlul, nu mai deosebeşte instituţiile şi arată că este laş".

"La Palatul Victoria, baronii nu pot fi opriţi, şi fac cum făcea Mircea Badea, pe la emisiuni: Mă duc, îl iau şi îl dau de toţi pereţii. Păi voi credeţi că, în faţa unui baron, Victor Viorel e cum e în faţa microfoanelor? Îl plesnesc ăia de nu se vede, îi merg fulgii, nu poate avea obrăznicia pe care o afişează în faţa jurnaliştilor, atunci când e în faţa baronilor", a mai comentat şeful statului.

El a afirmat că premierul a considerat că "la Ministerul Apărării, fiind unitate militară (…) baronii nu au access să îi spună: Iar ne laşi pe mâna justiţiei, Viorele, ce faci?".

Cele mai citite

România va avea o echipă în finala EHF European League! Gloria Bistrița și Dunărea Brăila se duelează în penultimul act

Formațiile CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud şi HC Dunărea Brăila vor fi adversare în semifinalele EHF European League, conform tragerii la sorţi efectuate astăzi la...

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...

Camere video în școli pentru siguranța elevilor

Ligia Deca, ministrul Educației, susține că utilizarea camerelor video în școli va garanta siguranța elevilor. De altfel, instituțiile abilitate și persoanele autorizate vor avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă