12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportIliescu: E păcat ca USL să nu se consolideze

Iliescu: E păcat ca USL să nu se consolideze

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, că USL a fost “o reuşită politică” şi e “păcat” să nu se folosească în continuare, transmite Mediafax.

“Am văzut cu regret, dar eu sper să se depăşească aceste momente tensionate pentru că nu este folositor nimănui. USL a fost o reuşită politică şi e păcat să nu se folosească în continuare, să nu se consolideze chiar această cooperare a forţelor politice care şi-au asumat răspunderea guvernării. Sunt încrezător că până la urmă se va depăşi. Se poate; cu înţelepciune, se poate”, a spus Ion Iliescu.

Citeşte şi: PSD şi PNL, armistiţiu de două zile

El a adus în discuţie relaţia sa cu Corneliu Coposu, în care, deşi au existat momente tensionate, s-a găsit calea dialogului.

“Vă amintesc că am avut momente tensionate şi la începuturile noastre, după Revoluţie, şi eram doi adversari remarcabili – domnul Coposu şi cu mine. Era foarte aspru, dar am găsit calea dialogului. Nu s-a întâmplat ca vreodată să îl invit pe domnul Coposu la un dialog şi să nu vină. Nu s-a întâmplat ca să dorească să se întâlnească cu preşedintele ţării, funcţie pe care o aveam atunci, şi să nu aibă mereu uşa deschisă”, a spus Iliescu.

În ceea ce priveşte tensiunile dintre liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, Iliescu a precizat că este vorba de adversităţi care pot apărea în cadrul aceleiaşi formaţiuni politice.

“Înţelepciunea trebuie să treacă peste. Altminteri, toţi avem orgolii şi nu ştim să le înfrânăm. Chiar remarcam această înţelepciune a unor oameni tineri din politică. Eu cred că vor găsi înţelegere. Interesele politice sunt dincolo de sentimente şi resentimente individuale”, a mai spus Iliescu.

Cele mai citite

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă