15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportKelemen:Într-un stat de drept problemele trebuie rezolvate în instituţiile democratice, nu în...

Kelemen:Într-un stat de drept problemele trebuie rezolvate în instituţiile democratice, nu în stradă

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că revendicările celor care protestează la nivel naţional trebuie rezolvate într-un cadru democratic, în Guvern, în Parlament, şi nu pe stradă, deoarece tot ce este dincolo de aceste instituţii fundamentale ale statului de drept este anarhie.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că toată clasa politică poate să plece acasă, dar tot politicienii vor fi cei care vor veni după alegeri, anticipate sau la termen, şi tot ei vor rezolva sau nu problemele societăţii româneşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Cei care au ieşit şi protestează au diferite doleanţe, cel mai important lucru fiind valorile democratice care sunt puse în discuţie, demnitatea umană, libertatea, dreptul la un trai decent. Aceste proteste sunt legitime, până nu intră într-o altă zonă de vandalism. Dincolo de dialog eu nu văd altă cale. Orice problemă politică necesită o rezolvare politică. Oamenii sunt nemulţumiţi de clasa politică, de toţi şi de toate partidele, nu doar de cei care se află la guvernare. Dar problemele vor fi rezolvate într-un stat de drept, într-un stat democratic, doar în instituţiile democratice, în Guvern, în Parlament, şi nu pe stradă. Fac apel la raţiunea fiecăruia, problemele, indiferent de ce fel vorbim, trebuie discutate, trebuie să găsim soluţii, dar în cadru democratic. Putem să plecăm cu toţii acasă, toată clasa politică, dar tot politicienii vor veni după alegeri, anticipate sau la termen, şi tot ei vor rezolva sau nu vor rezolva problemele societăţii româneşti”, a spus liderul UDMR.

Kelemen s-a declarat convins că doar printr-un dialog raţional, doar printr-o abordare sinceră şi corectă va fi depăşită această fază.

“Dincolo de Parlament, dincolo de Guvern, de instituţiile fundamentale ale statului, nu există rezolvare, tot ce este dincolo de acest sistem democratic şi de statul de drept este anarhie. Nu cred că cineva doreşte aşa ceva”, a spus Kelemen.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...
Ultima oră
Pe aceeași temă