11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea VA CANDIDA la alegerile parlamentare

Liviu Dragnea VA CANDIDA la alegerile parlamentare

Preşedintele CJ Teleorman, Liviu Dragnea, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Alexandria, că a decis să candideze la alegerile parlamentare din 9 decembrie, el precizând că această decizie a fost una “importantă şi grea”, potrivit Mediafax.

“Peste 70%, în jur de 74% dintre teleormăneni au spus că pentru acest judeţ ar fi mai bine dacă eu voi fi în Parlament. Colegii mei primari au spus acelaşi lucru şi nu au spus ce au visat ei noaptea, au spus ce au discutat cu cetăţenii din comunităţile lor. Astfel că am luat această decizie, care este o decizie importantă şi grea pentru mine”, a spus Dragnea.

El a precizat că sunt multe motive care l-au determinat să candideze la alegerile parlamentare, de la dorinţa de a reprezenta la vârf judeţul Teleorman la necesitatea de a-şi face datoria faţă de românii care au votat, la referendum, demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

“Sunt multe motive care m-au determinat să fac aceast lucru şi o să enumăr câteva dintre ele: în primul rând vreau să reprezint la vârf judeţul Teleorman, care îmi este foarte drag şi cetăţenii acestui judeţ, care îmi sunt foarte dragi. A venit vremea să fac mai mult pentru ei, a venit vremea ca încrederea acordată să o folosesc în Parlamentul României”, a spus Dragnea.

El a spus că al doilea motiv al candidaturii sale priveşte necesitatea de a-şi face datoria faţă de românii care au votat demiterea preşedintelui Traian Băsescu la referendum.

“Al doilea motiv îl reprezintă cei 7,4 milioane de români care astă vară au spus ceva profund şi chiar dacă voi rămâne singur, chiar dacă mi se vor deschide încă o sută de dosare, nu voi ezita, îmi voi achita obligaţia faţă de ei, şi anume să li se facă dreptate până la capăt”, a spus Dragnea.

El a arătat că un al treilea motiv este reprezentat de necesitatea ca în România să se realizaze un proiect naţional, un proiect de ţară, el precizând că din 2013 se va realiza reforma constituţională, reforma administrativă, descentralizarea şi un plan, o strategie cu termene precise şi clare de dezvoltare durabilă a României.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că secretarul general al partidului, Liviu Dragnea, i-a transmis că ar dori să candideze la alegerile parlamentare pentru un post de deputat, el arătând că va confirma candidatura acestuia când va primi lista de candidaţi de la Teleorman.

“Mie mi-a spus că ar dori să candideze pentru un post de deputat. Când îmi vine lista de la Teleorman, vă confirm”, a spus Ponta, întrebat dacă Dragnea va candida la parlamentare.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă