9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportMacovei: Dreapta trebuie să se unifice, dar fără PNL

Macovei: Dreapta trebuie să se unifice, dar fără PNL

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a spus, vineri, la Alba Iulia, că partidele de dreapta trebuie să se unifice, dar fără PNL, pentru că "porcăriile nu pot fi uitate", relatează Mediafax.

Monica Macovei a spus, într-o conferinţă de presă, că PNL nu poate fi considerat un partid de dreapta, deoarece din 2007 şi până în prezent a continuat să susţină şi să voteze măsuri de stânga.

"Dreapta trebuie să fie unită şi toată lumea aşteaptă acest lucru. (…) În acest moment, PNL condus de Crin Antonescu şi cu mulţi alţii de acolo nu este un partid de dreapta. Aşa că, din punctul meu de vedere, nu intră în această coaliţie care să facă o dreaptă fie prin fuziune, fie printr-o alianţă. Nu e atât de uşor. Nu e atât de uşor să uităm toate porcăriile şi tot ce au făcut. Au stat lângă PSD şi au votat măsuri de stânga. Măsuri de stânga a votat şi a adoptat Guvernul Tăriceanu în 2007, în 2008, când a rămas minoritar în Guvern şi era susţinut de PSD şi stătea la putere numai dacă vota ceea ce vroia PSD", a afirmat Macovei.

Europarlamentarul PDL a dat câteva exemple de "lucruri grave" pe care le-a făcut PNL, spunând că, în vara anului 2012, "umăr la umăr", deputaţii PSD şi PNL au votat ca parlamentarii să fie scoşi de sub un sfert din infracţiunile din Codul Penal.

"Îmi aduc aminte de Crin Antonescu care spunea, în urmă cu câteva luni, când era încă în USL, că nu suntem la putere atât timp cât DNA şi ANI schimbă miniştri. În ce sens? Îi cerceta”, a afirmat Macovei.

În opinia eurodeputatului, faptele PNL nu pot fi uitate, astfel că trebuie să "facă o penitenţă, să-şi ceară iertare, să dea dovezi că a greşit şi să facă nişte schimbări în partid".

"Până atunci, din punctul meu de vedere, este un partid care încalcă legea şi un partid de stânga în sensul nepromovării sectorului privat, în sensul încălcării legii pentru că esenţa dreptei, spre exemplu, este respectarea legii egale pentru toţi, politicieni, nepoliticieni, oricine”, a afirmat Macovei.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că unificarea dreptei – realistă şi cu succes după europarlamentare – presupune nu o fuziune, ci o coordonare, un proiect pentru România care să includă un candidat unic pentru prezidenţiale.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...
Ultima oră
Pe aceeași temă