12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportMaria Stavrositu îşi anunţă demisia din PDL şi candidează ca independent la...

Maria Stavrositu îşi anunţă demisia din PDL şi candidează ca independent la parlamentare

Deputatul PDL de Constanţa Maria Stavrositu a demisionat din partid, vineri, întrucât nu se regăseşte pe listele de candidaţi ARD la parlamentare, aflându-se în conflict cu conducerea filialei judeţene, totodată anunţând că va candida ca independent şi că odată cu ea 118 persoane au plecat din PDL, potrivit Mediafax.

Maria Stavrositu spune că este nemulţumită că nu s-a respectat o decizie a Biroului Permanent Naţional din luna februarie a acestui an, potrivit căreia că actualii parlamentari ai PDL vor candida în colegiile pe care le-au câştigat în 2008, iar schimbarea poate avea loc doar la iniţiativa parlamentarului respectiv şi cu acordul Biroului Permanent Judeţean.

Stavrositu spune că această decizie nu a fost respectată la nivel local, iar ea nu s-a regăsit pe lista de candidaţi ai Alianţei România Dreaptă pentru alegerile parlamentare, însă a sperat că lucrurile vor fi lămurite de conducerea centrală a formaţiunii, ceea ce nu s-a întâmplat.

Ea l-a acuzat pe preşedintele PDL, Vasile Blaga, că “dă tonul la haos şi dezordine în partid”.

“Consider că atunci când în organizaţia Constanţa domneşte legea bunului plac, derapajul în atitudine, în comportament şi chiar în limbaj, există un for lucid, un for superior care are înţelepciune şi care reglează lucrurile spunând că hotărârea respectivă este valabilă pentru toţi membrii de partid din PDL, inclusiv pentru Blaga. Aflu că şi domnul Blaga este de părere că această hotărâre nu trebuie respectată, cuvântul liderului local, micului baron local, este mult mai important decât o decizie. În momentul în care preşedintele unui partid la nivel naţional are o asemenea atitudinea înseamnă că acest preşedinte dă tonul la haos şi dezordine în acest partid, deci, toate speranţele că se poate construi în acest partid în acest moment ţi se năruiesc”, a afirmat Maria Stavrositu.

Ea a anunţat că din acest motiv demisionează din PDL şi consideră că nu mai are nici cea mai mică speranţă că lucrurile se pot îndrepta.

“Decizia mea este de a părăsi acest partid. O fac cu sufletul greu. Am fost determinată să fac acest lucru atunci când nu am mai găsit nici cea mai mică speranţă că se pot îndrepta lucrurile”, a afirmat Maria Stavrositu.

Deputatul a mai susţinut că odată cu ea au demisionat din PDL, joi şi vineri, alte 118 persoane care vor continua să fie alături de ea în noul proiect politic.

Stavrositu a mai spus că va candida independent la alegerile parlamentare, dar având PP-DD.

“Voi candida independent, dar pentru că independent total nu poţi să intrii în Parlament decât cu 50 la sută, şi vă mărturisesc că oricâtă încredere aş avea în echipa mea şi în votul constănţenilor 50 la sută e imposibil de făcut pentru orice candidat independent, voi face un parteneriat cu o formaţiune politică ce are şanse să intre în Parlament pentru a ne susţine reciproc”, a explicat Maria Stavrositu.

Deputatul a mai afirmat că a primit oferte din partea PDL de a candida în Vâlcea şi Teleorman, dar pe care le-a refuzat pentru că nu are nimic în comun cu aceste judeţe.

Totuţi, Maria Stavrositu nu a decis dacă va candida în Colegiul 10 la Camera Deputaţilor, pe care îl reprezintă în prezent sau va alege Colegiul 4 Senat, acolo unde i-ar avea contracandidaţi pe Gigi Chiru, preşedintele organizaţiei judeţene PDL Constanţa, dar şi cu Mircea Banias, actualul lider al PC Constanţa, dar în trecut fost preşedinte al democrat-liberalilor constănţeni.

Maria Stavrositu este deputat din 2008. Până în vara acestui an a ocupat funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale Constanţa a PDL, fiind schimbată după ce a criticat conducerea judeţeană a partidului.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă