18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul olandez de Externe, interesat de reforma statului de drept în România

Ministrul olandez de Externe, interesat de reforma statului de drept în România

Ministrul olandez de Externe, Frans Timmermans, s-a interesat, în cadrul întrevederilor avute la Bucureşti, de reforma statului de drept, dar şi de lupta împotriva corupţiei, relatează Mediafax.

“Olanda este unul dintre cei mai mari investitori în România. Pentru Europa şi pentru ţările noastre vor fi şi mai multe oportunităţi, cu condiţia ca economia şi statul de drept să meargă mână în mână. De aceea, Olanda va sprijini în continuare, în mod activ, România în procesul de reforme”, a declarat Frans Timmermans, în cadrul întrevederilor cu interlocutorii români, precizează un comunicat al MAE olandez.

Citeşte şi: Corlăţean nu vede legătura între Schengen şi MCV

Obiectivele vizitei de luni au fost întărirea relaţiilor dintre Bucureşti şi Haga şi informarea în legătură cu reforma statului de drept din România.

Frans Timmermans a recunoscut faptul că progresele menţionate în raportul MCV din 22 ianuarie sunt “încurajatoare”, dar a subliniat că “România trebuie să continue să lucreze pentru îmbunătăţirea statului de drept”.

Conform comunicatului, ministrul a discutat cu reprezentanţi ai societăţii civile despre reforma sistemului judiciar şi despre lupta împotriva corupţiei în România.

Ministrul olandez de Externe, Frans Timmermans, a făcut, luni, o vizită la Bucureşti, unde a avut întrevederi cu premierul Victor Ponta, cu omologul Titus Corlăţean, şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, dar şi cu reprezentanţi ai societăţii civile şi cu oameni de afaceri olandezi.

Citeşte şi: Ministrul olandez de Externe vine luni la Bucureşti şi are întâlniri cu Ponta şi Corlăţean

Olanda este statul care s-a opus cel mai adesea aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, acuzând lipsa unor progrese semnificative în cadrul luptei împotriva corupţiei, şi, în cazul Sofiei, împotriva crimei organizate.

Cele mai citite

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...
Ultima oră
Pe aceeași temă